El concurs X(p)rimenta ja té guanyadors

El jurat atorgarà 7 premis i 27 mencions d’honor al campus de Castelldefels de la UPC

Ja coneixem els guanyadors del concurs audiovisual de ciència X(p)rimenta, que coorganitzen l’Associació Catalana de Comunicació Científica i Recerca en Acció, portal de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, CosmoCaixa Barcelona, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya) i l’Observatori Fabra de Barcelona. Els membres del jurat van atorgar 7 premis i 27 mencions d’honor entre els 113 vídeos que es van presentar al certamen. L’acte de lliurament dels premis i de les mencions d’honor tindrà lloc el dimarts 28 de juny a les 11.00 h. a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial al campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). A banda de l’acte de lliurament i del visionat dels vídeos, a les 11.30 h. en Victor Grau, de la Universitat de Vic i responsable de Physics! farà una demostració de levitació magnètica.

 

Aquests 34 vídeos distingits seran accessibles al portal www.recercaenaccio.cat, que ja n’ha començat la seva publicació gradual.

 

Els guanyadors

Els guanyadors d’aquesta primera edició del certamen es reparteixen en quatre categories: primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. El jurat ha decidit concedir 7 premis. A primària els premis són per a «Plou», de l’escola La Noguera (Balaguer) i per «La llum i els colors», de l’escola Farigola (Seva); a secundària els guanyadors són «El principi d’Arquímedes», de l’Institut Estela Ibèrica (Santa  Perpètua de Mogoda) i «La col llombarda com a indicador de Ph», de l’IES La Bisbal (La Bisbal d’Empordà); a batxillerat els premis són per «L’ona estacionària», de la Fundació Llor (Sant Boi de Llobregat) i «Mida i Glucosa», de l’Institut Manuel Blancafort (La Garriga) i als cicles formatius el guanyador és «Representació química dels tints d’oxidació», de l’Institut de Sant Feliu de Guíxols.

 

A més, el jurat ha atorgat 27 mencions d’honor que es poden consultar al següent enllaç: http://bit.ly/kcPrri

 

On veure els vídeos?

Els vídeos guanyadors es poden veure al portal www.recercaenaccio.cat , que acaba d’iniciar-ne la publicació. Els vídeos seran presentats al portal de forma gradual, dia a dia,  amb un text explicatiu de cadascun, fins a completar la publicació de tots els presentats el proper 15 de juliol.  Els experiments romandran disponibles dins la secció EXPERIMENTA de Recerca en Acció  amb la finalitat que tots els interessats puguin conèixer-los i reproduir-los.

 

Amb la incorporació dels 37 treballs distingits per X(p)rimenta, Recerca en Acció recopila 61 propostes d’experiments senzills a l’abast de tots els públics, i en particular dels ensenyants. 

 

El concurs

X(p)rimenta és un certamen audiovisual de ciència adreçat al jovent de Catalunya. Cada vídeo documenta un experiment que il·lustra bé un principi científic. L’objectiu és que els vídeos serveixin d’exemple a qualsevol interessat que vulgui experimentar la ciència amb mitjans senzills.

 

Hi ha experiments sobre temàtiques molt diverses que engloben des de la pressió atmosfèrica, la química, la biologia o la meteorologia, entre altres.

 

**PROGRAMA **

Dimarts 28 de juny de 2011

11.00 h. – Lliurament dels premis X(p)rimenta

Lloc: Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial del campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Adreça: Esteve Terradas, 7. 08860 Castelldefels. Veure mapa: http://bit.ly/imVKdN

Telèfon: 934137000

 

** Nota per a mitjans **

Més informació:  Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat i David Segarra – dsegarra@agaur.gencat.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *