Apunta’t al curs de comunicadors per al desenvolupament sostenible

La preinscripció finalitza l’1 de juliol

El Centre UNESCO de Catalunya, amb el suport del CADS, presenta la segona edició del curs Comunicadors per al Desenvolupament Sostenible. Aquest curs ofereix eines de comunicació, així com continguts específics sobre l’actualitat de la sostenibilitat a nivell global i local. S’adreça a estudiants de l’àmbit de les ciències ambientals i de la comunicació, i a professionals que duguin a terme tasques de redactors, community manager, o responsabilitat social en organitzacions, fundacions i associacions. El curs, de 85 hores de durada, que s’iniciarà el proper 12 de setembre i finalitzarà el 19 de desembre de 2011, comprendrà sessions presencials, una plataforma virtual de formació i visites a centres de referència en la comunicació per al desenvolupament sostenible. La realització d’aquest programa formatiu serà certificada conjuntament pel Centre UNESCO de Catalunya i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i compta amb l’aval de les entitats membres de la comissió científica.

 

Una comissió científica ha assessorat la realització del programa. La comissió està integrada per representants de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el CADS, la Fundació Empresa i Clima, el Grup d’Anàlisi de Situacions Meteorològiques Adverses de la UB i l’Observatori de la Difusió de la Ciència de la UAB.

 

Els continguts del curs pretenen donar a conèixer eines de comunicació als professionals del sector ambiental, que des de les diferents organitzacions promouen la cultura de la sostenibilitat; mostrar recursos als professionals del sector de la comunicació perquè puguin accedir a una informació acurada sobre els reptes ambientals actuals; adquirir eines per tractar la sostenibilitat de forma transversal; generar informació de qualitat propiciadora del debat públic i d’opinió en temes claus de l’agenda política local i internacional, en l’àmbit del desenvolupament sostenible; i contribuir a trencar les barreres que aïllen les qüestions ambientals de l’activitat social, cultural i econòmica actual.

 

L’equip formador està integrat per ponents de reconeguda trajectòria professional: Maria Josep Picó, de la Càtedra de divulgació de la Ciència de la Universitat de València; Oriol Lladó, comunicador ambiental especialista en xarxes socials; Sergi Rovira, consultor ambiental; Míriam Vilaplana, directora de Ràdio Caldes i el portal Mónsostenible; José Luís Gallego, director del programa Terra Verda TVE-2; Javier Martín-Vide, expert en canvi climàtic; Lídia Hervas, redactora de la revista SOSTENIBLE; David Saurí, de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB; Marite Guevara de la Fundació Ersília; Jordi Bigues, periodista ambiental; Carme Valls i M. del Carme Llasat, conselleres del CADS i expertes en salut i medi ambient i riscos naturals, respectivament.

 

Fins a l’1 de juliol és possible formular la preinscripció, accedint a la pàgina web d’Unescocat, o bé trucant al 934 589 595. El curs té un preu de 200 euros. De totes maneres, pels joves de 18 i 35 anys en situació d’atur serà de 40 euros i, per aquelles persones vinculades a les entitats de la comissió científica i a altres entitats del sector de la sostenibilitat i la comunicació, de 150 euros.

 

El curs forma part del programa TALIA, un programa que compta amb el suport del Ministeri d’Educació i la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i que vol donar resposta a la necessitat d’una formació que exigeix una capacitació, reorientació i especialització professionals que ens ajudin a la construcció de la convivència, la cohesió social i el desenvolupament sostenible.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *