La indústria del ciment presenta un nou estudi sobre valorització energètica de residus

La pràctica permet obtenir significatius beneficis mediambientals gràcies a l’estalvi que s’aconsegueix en l’ús de combustibles fòssils

Al 2009, l’Institut Cerdà i la Fundación CEMA (Fundación Laboral del Cemento y el Medio Ambiente), amb la col·laboració de l’ACCC, van presentar al Col·legi de Periodistes de Catalunya l’estudi més complet realitzat fins aleshores sobre valorització energètica de residus a fàbriques de ciment. Tanmateix, durant els darrers anys, s’ha produït una significativa evolució en la situació a Espanya d’aquesta pràctica, que compta amb un important potencial en la lluita contra el canvi climàtic i permet que elements abans considerats com a residus siguin posats en valor com a recursos. 

 

D’aquesta manera, la Fundación CEMA organitza la presentació de l’Actualització de l’Estudi Reciclatge i Valorització de Residus a la Indústria del Ciment a Espanya, el proper dimarts 10 de maig a les 11.45 a la Sala d’actes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya (Avinguda Diagonal 523-525), amb la col·laboració de Ciment Català.

 

Entre d’altres, en el nou treball destaca la informació sobre els residus reciclats i valoritzats energèticament a plantes de ciment durant els darrers anys, amb dades exhaustives per comunitats autònomes i en relació amb els registres del conjunt d’Europa.

 

A l’acte està prevista la participació de la Sra. Assumpta Farran, Directora General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya.

 

L’acte és gratuït però s’ha de confirmar l’assistència a: jornadas[at]fundacioncema.org o al telèfon 93 243 08 35.

 

Es pot llegir més informació al programa adjunt fent clic aquí.

 

Informació d’interès:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *