La WFSJ tria nous membres a la seva junta directiva

Kathryn O’Hara de Canadà i Lucy Calderón de Guatemala han estat escollides a l’espera del desempat del tercer membre

WFSJ. La World Federation of Science Journalists va celebrar eleccions per formar nova junta directiva. La votació que va finalitzar el passat 4 d’abril va donar com a guanyadores a Kathryn O’Hara de Canadà amb 14 vots i Lucy Calderón de Guatemala amb 12. El tercer càrrec es sotmetrà a desempat entre l’hongarès Istvan Palygyai i l’indi Pallava Bangla, ja que tots dos van rebre 10 vots.

 

D’esquerra a dreta, les dues guanyadores i els candidats a la Junta de la WFSJ (imatge: WFSJ)

 

L’associació va mostrar la seva satisfacció ja que van exercir el seu dret a vot 28 de les 31 associacions que composen la WFSJ, entre elles l’ACCC.

 

L’organització obre ara el procés de desempat que es tancarà el dilluns 25 d’abril. Els resultats es donaran a conèixer el dimecres 27 d’abril.

 

Els resultats de les eleccions (Imatge: WFSJ)

 

Les guanyadores i els candidats

Kathryn O’Hara és una veterana locutora de ràdio i presidenta de l’Associació d’Escriptors Científics de Canadà, a més de professora de Periodisme a la Universitat de Carleton a Ottawa. Lucy Calderón és l’editora del departament de desenvolupament de lectors de Prensa Libra, diari líder al seu país. El seu departament té com a objectiu crear un planter de nous lectors. Va fundar la publicació bimensual Science and Technology in Guatemala. 

 

Pel que fa als candidats al tercer lloc de la Junta, Istvan Palygyai és l’editor de Ciència de Népszabadság, un dels diaris de major circulació al seu país. I Pallava Bangla és l’editor de Ciència a l’India’s New Delhi Television.

 

La junta de la WFSJ és un equip format per periodistes científics que representen les associacions nacionals afiliades a la Federació Mundial. Els membres de la Junta s’encarreguen de l’elaboració de l’estratègia de l’organització i de supervisar els seus projectes. La junta també selecciona la ubicació del Congrès Mundial de Periodistes Científics, que es celebra cada dos anys, i que aquest 2011 es desenvoluparà a Qatar.

 

Per a llegir més informació sobre les eleccions de la WSFJ i del seus candidats, consulteu: 

http://www.wfsj.org/elections/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *