“16 científiques catalanes”, a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona

L’exposició “16 científiques catalanes” arriba a la Universitat de Barcelona (UB), en concret, a la Facultat de Geologia. Organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement (DEC) de la Generalitat de Catalunya, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), el Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN) i la Red de Unidades de Cultura Científica (UCC+i), la mostra s’obre al públic des del dimarts 5 d’abril a les 8.00 a la Facultat de Geologia de la UB.

 

L’exposició

La mostra es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com a centres de recerca i empreses de Catalunya. Per a Mercè Piqueras, coordinadora de l’exposició, “tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència”.

 

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per a poder ampliar la informació http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com/, vol posar de manifest el papel fonamental de la dona en l’avenç de la ciència a la nostra societat. Estarà oberta al públic de l’5 al 19 d’abril.

 

Les investigadores

Entre les investigadores que hi apareixen es compta amb científiques del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), com és el cas de Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com l’astrònoma Carme Jordi; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, amb l’arqueòloga Marta Prevosti.

 

Entre les investigadores de l’àmbit privat, hi trobem a la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i a la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

 

Més informació a l’enllaç: http://bit.ly/gaWkxX

  

 

**PROGRAMA **

 

Dimarts, 5 d’abril de 2011

8.00 – Obertura al públic de l’exposició “16 científiques catalanes”.

Lloc: Biblioteca de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona.

Horari: 8.00 a 21.00.

Exposició oberta de l’5 al 19 d’abril.

 

Adreça:

Universitat de Barcelona. Facultat de Geologia
imatge de diagramacióC/Martí i Franqués s/n 08028 Barcelona.
Telèfon: 934 021 336.

**Nota per a mitjans**

 

Més informació i/o entrevistes amb les científiques:   

Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat  

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *