L’ACCC commemora el Dia Internacional de la Dona amb dues conferències

El proper 8 de març serà el Dia Internacional de la Dona i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) el vol celebrar amb dues conferències al voltant d’aquesta jornada reivindicativa a càrrec de Lourdes Vega (MATGAS) i Mara Dierssen (CRG)

En el marc de l’exposició “16 científiques catalanes”, el mateix dia 8, Lourdes Vega, directora de MATGAS, oferirà la conferència “On és el secret de les dones científiques? El privilegi de fer el que t’agrada a la feina”. La conferència, organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb el suport de l’ACCC, tindrà lloc a les 12.00 a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències i de la de Biociències de la UAB.

Lourdes Vega, directora de MATGAS. (Foto: Miquel Baidal)

 

Al dia següent, serà el torn de Mara Dierssen, qui  impartirà la conferència “Cervell femení – cervell masculí, existeixen raons biològiques per a la discriminació?”. La xerrada de la investigadora del Centre de Regulació Genòmica (CRG) es desenvoluparà el 9 de març a les 19.30 al Centre Cultural Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat.

 

Mara Dierssen, investigadora al CRG. (Foto: Miquel Baidal)

 

Lourdes Vega i Mara Dierssen són dues de les investigadores participants a l’exposició “16 Científiques Catalanes”, organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) que es pot visitar a la a la sala general de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

 

L’exposició

La mostra es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com a centres de recerca i empreses de Catalunya. Per a Mercè Piqueras, presidenta de l’ACCC i coordinadora de l’exposició, “tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència”.

 

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per a poder ampliar la informació http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com/, vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avenç de la ciència a la nostra societat. 

 

Està oberta al públic de l’1 al 31 de març a la sala general de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

 

**PROGRAMA**

 

“Dia Internacional de la Dona”

Dimarts, 8 de març de 2011

Conferència: “On és el secret de les dones científiques? El privilegi de fer el que t’agrada a la feina” a càrrec de Lourdes Vega, directora de MATGAS.

Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Ciències i de la de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Horari: 12.00

Adreça i telèfon: Campus Universitat Autònoma, Cerdanyola del Vallès. 935 811 467.

 

Dimecres, 9 de març de 2011

Conferència: “Cervell femení – cervell masculí, existeixen raons biològiques per a la discriminació?”, a càrrec de Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica (CRG).

Lloc: Centre Cultural Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat.

Horari: 19.30

Adreça i telèfon: Avinguda Isabel la Catòlica, 32. L’Hospitalet de Llobregat. 933 370 612

 

** Nota per a mitjans **

 

Més informació i/o entrevistes amb les científiques:  

Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *