L’EUSJA organitza dos viatges d’estudis a Hamburg i Lindau

Els socis de l’ACCC poden accedir a aquestes invitacions

L’European Union of Science Journalists’ Association ha anunciat que organitza dos nous study trips a les localitats alemanyes d’Hamburg i Lindau.

 

En el cas d’Hamburg, l’EUSJA ofereix fins a 15 invitacions per participar al simposi Solar Energy of Science (en català, L’energia solar per a la Ciència) que es desenvoluparà del 18 al 20 de maig. Els socis de l’ACCC interessats en aquest viatge a Hamburg tenen fins el 26 d’abril per comunicar-ho enviant un correu electrònic a secretaria tècnica: secretaria-tecnica[at]accc.cat.

 

Pel que fa a Lindau, l’EUSJA disposa de 8 invitacions per als membres interessats en participar en una trobada europea entre guanyadors del premi Nobel del món de la fisiologia i de la medicina, i joves investigadors. La cita serà del 27 de juny a l’1 de juliol. El termini per presentar la sol·licitud és fins el 17 d’abril. Com al cas d’Hamburg, els interessats han de comunicar-ho a:  secretaria-tecnica[at]accc.cat.

 

Estan cobertes les despeses excepte el desplaçament.

La conferència a Hamburg

 

Fins l’any 2050 Europa podria obtenir el 20 per cent de la seva energia elèctrica del desert africà. Les primeres centrals energètiques ja estan en construcció, però com influirà el desenvolupament polític dels països de l’Orient Mitjà i del Nord d’Àfrica en aquests projectes?  Qui construirà les centrals elèctriques gegantines i qui les pagarà? Quins són els beneficis per als països d’aquestes regions? Qui organitzarà la transferència tecnològica?

 

Durant la conferència internacional Energia Solar per a la Ciència a Hamburg, molts dels principals experts, científics i alts representants de Jordània, Marroc, Egipte, Síria, etc, donaran respostes a aquestes importants qüestions.

 

Els membres de l’EUSJA, com ho són els socis de l’ACCC, tenen la possibilitat única d’unir-se a aquesta conferència i entrevistar als protagonistes. L’associació alemanya de periodistes científics TELI i el centre de recerca puntera DESY (Deutschen Elektronen Synchrontron) us conviden a aquest viatge d’estudis.

 

A més, hi haurà la possibilitat de conèixer de prop la recerca de DESY i la construcció del làser de Rajos X més poderós del món, l’europeu XFEL. Més informació fent clic aquí.

 

La trobada de Premis Nobel a Lindau

 

Les trobades de premis Nobel a Lindau són un fòrum reconegut a nivell mundial per a la transferència de coneixements entre premiats i joves investigadors.

 

Aquest esdeveniment permet la trobada personal entre Premis Nobel i joves investigadors, oferint una plataforma per al diàleg entre les elits científiques d’avui i demà, font d’inspiració i motivació en el seu propi treball, tant per als premiats com per als joves investigadors.

 

El programa científic comprèn conferències, converses i debats, repartits en diferents dies, on es reflecteixen temes d’actualitat científica.

 

L’organització escull cada any entre els més de 20.000 joves investigadors que presenten la seva sol·licitud, en un procés de selecció per a finalment triar entre 550 i 600 candidats millor qualificats per rebre una invitació a Lindau.

 

Aquest any és el 61è cop que s’organitza aquest tipus de trobada. Més informació fent clic aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *