Mediació científica en situacions de conflicte

L’ONG Paris-Montagne, amb el suport de l’Institut Francès de Barcelona, l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), l’Observatori de la Difusió de la Ciència de la UAB la FECYT, el MICINN i la xarxa de UCC + i, organitza un taller per difondre la ciència com una eina de capacitació en contextos social, cultural i políticament difícils. Aquest acte està promogut per [Ciencia]x[libre] i KdV, Consultor Cultura

 

Institut Francès de Barcelona. Durant els dies 16, 17 i 18 de març, dos dels membres fundadors de Paris-Montagne estaran a Barcelona per donar a conèixer el seu projecte i generar potencials col·laboracions. Amb base al Institut Francès de Barcelona, realitzaran un taller de formació per a joves científics i treballadors socials, ja que ambdós grups podrien estar interessats en utilitzar aquestes eines en contextos locals. El taller vol servir de recolzament a projectes personals i a generar noves sinergies entre els participants. Addicionalment, impartiran una conferencia pública dirigida a tots aquells interessats en aquest tipus d’enfocaments, ja sigui des de la difusió científica o des de la intervenció social.

 

 

Paris-Montagne és una ONG creada després dels violents disturbis que varen sacsejar els suburbis francesos el 2005. Dirigida per joves científics, Paris-Montagne utilitza la  difusió de la ciència com una eina de capacitació en contextos social, cultural i políticament difícils. El marc teòric de Paris-Montagne és que la Recerca es basa en alguns valors fonamentals importants que poden servir com a eines de capacitació social i resolució de conflictes: el diàleg, la racionalitat, l’entesa mútua i el progrés col·lectiu.  

 

A França, Paris-Montagne treballa amb estudiants de secundària de zones desafavorides, mitjançant un programa de divulgació a escala de país que ofereix tutories personals. Ofereixen la possibilitat de descobrir el món de la recerca mitjançant reunions amb investigadors de diversos camps i l’oportunitat de que 200 participants per any portin a terme, durant les seves vacances, la seva pròpia recerca en laboratoris reals.  

 

El 2010 van començar a desenvolupar projectes a nivell internacional per difondre la seva proposta i compartir-la amb  actors locals. Així, van contribuir a iniciar el primer Festival de la Ciència dels Territoris Palestins. Al mateix temps, són els fundadors i membres actius de ConSol, una xarxa internacional d’ONGs que actualment opera principalment a la ex-Iugoslàvia i que utilitza la Cultura Científica com una eina per a la resolució de conflictes.

 

Més informació fent clic aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *