Taula rodona: “Dones, ciència i societat: es trenca el sostre de vidre?”

Les dones científiques mai han vist reconegut el seu paper en l’avanç de la societat. Segueix passant en ple segle XXI? Quines polítiques s’estan duent a terme per mitigar aquestes diferències? Per analitzar aquestes desigualtats de gènere en el món científic, l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) en col·laboració amb el Parc Científic Barcelona (PCB), organitza la taula rodona “Dones, ciència i societat: es trenca el sostre de vidre?”, que se celebrarà el proper 14 de desembre a les 18:00 hores al Auditori Antoni Caparrós del PCB.

 

 

La iniciativa s’emmarca dins l’exposició “16 científiques catalanes”, oberta al públic el passat 2 de desembre al PCB, a l’eix de connexió de les Torres R+D+I i que ha estat organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) i la Xarxa d’Unitats de Cultura Científica (UCC+i).


La taula rodona

Mercè Piqueras, presidenta de l’ACCC i comissària de l’exposició, serà la moderadora de l’acte que comptarà amb la presència de Maria Terrades, directora gerent del PCB, Maria Casado (OBD), Alícia Casals (IBEC), Vicenta Llorente (CSIC-ICCC ), Conxita Solans (IQAC-CSIC), Assumpció Vila (IMF-CSIC), i Isabel Cacho (UB). Totes elles, científiques de primer nivell, juntament amb altres investigadores també molt importants, són l’eix de l’exposició “16 científiques catalanes”.


L’exposició

La mostra es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant en universitats com en centres de recerca i empreses a Catalunya, com per exemple la investigadora gironina en química computacional Sílvia Simon, la investigadora biomèdica Lina Badimon, l’astrònoma Carme Jordi, la física Lourdes Vega, l’oceanògrafa Marta Estrada o l’arqueòloga Assumpció Vila.

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per poder ampliar la informació http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com/, vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avançament de la ciència en la nostra societat.

 

Estarà oberta al públic des del 2 al 22 de desembre.

2 – 22 de desembre de 2010

Exposició “16 científiques catalanes”
Horari de visita: de 9:00 hores a 22:00 hores de dilluns a diumenge.

Parc Científic Barcelona
Torres R+D+I – Baldiri Reixac, 4 – 08028 Barcelona
Tel.: 934 034 662
http://www.pcb.ub.es/homePCB/live/ct/p1.asp

 

CONVOCATÒRIA PELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE: Acte central de l’exposició
Taula rodona: “Dones, ciència i societat: es trenca el sostre de vidre?” amb científiques, moderada per Mercè Piqueras, presidenta de l’ACCC.
DIA: Dimarts, 14 de desembre de 2010.
HORA: 18.00 hores.
LLOC: Auditori Antoni Caparrós – Parc Científic Barcelona- Torres R+D+I – Baldiri Reixac, 4 – 08028 Barcelona.

 

Descarrega aquí la invitació.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *