Reunió del GIA amb el Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya

El passat febrer, membres del Grup d’Informació Ambiental (GIA) de l’ACCC es van reunir amb representants del Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya per analitzar la situació del sector i l’impacte del temporal que assolà Catalunya a finals de gener. A la reunió, de la qual varen sorgir diversos articles en diaris catalans, es va analitzar la situació crítica que travessa el sector silvícola català. Les intenses ventades hivernals van causar una forta caiguda d’arbres, cosa que ha fet augmentar la disponibilitat de fusta als boscos catalans. El que podria semblar una gran oportunitat de negoci ha esdevingut, però, l’estocada mortal a un sector, el de la recollida de fusta, que agonitzava al compàs de la crisi econòmica. L’explosió de la famosa bombolla immobiliària espanyola ha comportat una dràstica davallada de la demanda de materials per a la construcció, entre els quals es troba la fusta. A més, la inundació del mercat intern espanyol de fusta subvencionada procedent de França ha esfondrat el negoci. L’origen d’aquesta situació s’ha de cercar en el suport econòmic que el govern francès, amb l’aprovació d’un paquet d’ajudes valorades en 1000 milions d’euros, ha donat al sector silvícola gal. Així, la fusta francesa, amb un preu inferior al del mercat, és més competitiva. Tot plegat, ha comportat que s’acumuli una gran quantitat de fusta als boscos catalans que, segons el Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya, comporta un augment del risc d’incendi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *