10a Setmana de la ciència

La 10a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’05) té lloc del 4 al 15 de novembre.

Enguany, aquest veterà programa coordinat d’activitats agrupa, sota el lema Viu la Ciència!, 355 actes de divulgació del coneixement científic i tecnològic a 65 localitats catalanes.

 

Coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), compta, com cada any des de la seva primera edició, amb el suport d’un centenar d’institucions i entitats, entre les quals està l’ACCC.

 

En el seu desè aniversari, aquest ja clàssic programa col·lectiu d’activitats de divulgació científica i tecnologia, innova la seva estructura. L’edició d’enguany és la primera dedicada principalment a un gran tema, el qual exerceix de fil conductor, tot i que sense excloure’n cap altre per això. El seu leitmotiv, amb motiu de l’Any Mundial de la Física, són les ciències físiques i les seves aplicacions, a les quals dedica el 25% de les seves activitats.

 

L’organització de l’SC’05 preveu una participació aproximada de 100.000 persones en els seus diferents actes al llarg d’aquests 11 dies dedicats a la divulgació de la ciència i la tecnologia. Les activitats es poden consultar a http://www.setmanaciencia.org

 

La Setmana de la Ciència a Catalunya és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol —la primera edició de la qual es va celebrar el 1996— impulsada per l’FCRI, el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) de la Generalitat de Catalunya, juntament amb 11 universitats de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), el Departament d’Educació i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). L’SC’05 compta també amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el patrocini de Telefónica I+D.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *