Castellano   English

ACCC TV

18-04-2018

La potencialitat de la música en l'educació

Sant Jordi, post del soci: Jordi Àngel Jauset Berrocal

La música i el llenguatge comparteixen recursos i substrats cerebrals neuronals, de manera que nombrosos estudis analitzen si potenciant l'aprenentatge musical hi ha una repercussió positiva en les àrees del llenguatge. 

 

18-04-2018

La química dels llibres o els llibres de la química

Sant Jordi, post del soci: Claudi Mans

En els darrers anys, he publicat tres llibres divulgatius sobre química. Encara que de vegades ens oblidem, aquest camp de la ciència es troba present en els afers més quotidians...

18-04-2018

LA CIÈNCIA OCULTA, El llibre que descobreix la difícil trajectòria de 15 dones científiques

Sant Jordi, post del soci: Pol Morales (Fundació Dr. Antoni Esteve)

Galileu, Newton, Gauss, Einstein. Si repassem la llista dels grans herois de la ciència, quelcom crida l’atenció. Pràcticament no hi ha dones. Trobem, naturalment, Marie Curie, però desconeixem el nom de moltes altres científiques que, per la seva condició de dones, van haver d’enfrontar-se a tot tipus de dificultats per dur a terme la seva recerca. La seva feina ha quedat difuminada o, fins i tot, oculta.

17-04-2018

Arranca la sexta edición de Illustraciencia


  • Las ilustraciones seleccionadas se expondrán en el MNCN de octubre a diciembre de 2018.

  • Cada categoría, ilustración científica y naturalista, recibirá un premio de 600 euros.

El Museo Nacional de Ciencias Naturales (MNCN-CSIC) y la Asociación Catalana de Comunicación Científica (ACCC) convocan la sexta edición del Premio Internacional de Ilustración Científica y de Naturaleza, IIlustraciencia.

17-04-2018

BCNspiracy obre la convocatòria de càsting per a divulgadors científics

Els aspirants podran fer arribar les seves candidatures al Comitè de Selecció del 10 d’abril al 15 de maig, en format de text, vídeo o àudio. L’esdeveniment tindrà lloc al CosmoCaixa Barcelona, els dies 26 i 27 d’octubre de 2018. 

Els candidats podran enviar propostes de xerrades (talks) per al públic general i adolescent, tallers interactius per adults i espectacles científics. 

13-04-2018

Resum de l'Assemblea General de l'EUSJA 2018  • L’EUSJA destaca els bons resultats dels seus projectes

  • La nova junta es planteja donar més veu als països i les associacions regionals i temàtiques


El passat 24 de març va tenir lloc l’Assemblea General de l’EUSJA (European Union os Science Journalists’ Associations) a la Residència d’Estudiants de Madrid, a la qual la periodista Valentina Raffio (1546283184@1187718864raffiovalentina), vocal de relacions internacionals de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, va assistir en representació de la nostra entitat. Els temes principals d’aquesta assemblea van abastar la situació actual dels projectes, dels afers econòmics i de la constitució de l’EUSJA, així com l’establiment de les prioritats que guiaran els seus següents passos.

13-04-2018

S'obre la convocatòria de beques per assistir a la trobada de guanyadors del Nobel 2018


  • S’obre una nova convocatòria de beques per assistir a la 68a edició de la trobada de guanyadors del Nobel en Lindau (Lindau Nobel Laureate Meeting), del 14 al 29 de juny del 2018.

  • El 15 d’abril és la data límit per presentar sol·licituds a aquesta beca.

Aquestes beques estan dirigides a periodistes científics i inclouen quatre nits d’allotjament i costos de transport fins a Lindau, els qual seran reembolsats per l’organització de la trobada.

05-04-2018

Oferta de trabajo: comunicador científico audiovisual en Vigo

  • Contrato laboral con dotación de 2300 euros brutos/mes
  • Fecha límite para presentar candidaturas: 10 de abril

Proceso de selección para la contratación de personal especializado en divulgación científica mediante técnicas audiovisuales con cargo al proyecto “MarRisk- Adaptación costera ante el cambio climático: conocer los riesgos y aumentar la resiliencia” financiado por el programa INTERREG V A España Portugal (POCTEP).

28-03-2018

Nova edició de Pint of Science a Catalunya

L'objectiu de Pint of Science és acostar el coneixement científic generat a les univeristats i centres de recerca al públic general.

l'ACCC donarà suport en la comunicació de Pint of Science Barcelona.

27-03-2018

Autor de llibres educatius de ciència a Science Bits

Contracte indefinit a jornada completa

Les nostres unitats didàctiques estan dissenyades segons el model d'ensenyament constructivista de les 5E i utilitzen una gran quantitat de continguts multimèdia interactius (simuladors, vídeos, animacions, exercicis interactius, etc) per desenvolupar un aprenentatge basat en la investigació i el descobriment, i centrat en el desenvolupament de les competències bàsiques. Science Bits es pot utilitzar com a substitut dels llibres de text o com a material complementari.El projecte Science Bits ofereix als docents un conjunt de propostes didàctiques que els ajuden a ensenyar ciències de manera motivadora pels seus estudiants. 

22-03-2018

El CSIC convoca la vuitena edició del certamen Inspiraciència

Les obres es poden presentar en castellà, català, gallec i eusquera, en dues categories, jove i adult. Els premis inclouen un accèssit Feynman en col·laboració amb L'Asociació Catalana de Comunicació Científica

Inspiraciència viatjarà a Sevilla per a entregar els seus premis, en un acte que se celebrarà en el Museu Casa de la Ciència-CSIC a finals de juny.

21-03-2018

La FNOB potencia el seu programa de recerca al costat dels principals actors científics

La Fundació Navegació Oceànica Barcelona impulsa una plataforma per aprofitar la vela oceànica com a banc de proves per a la ciència.

La FNOB (Fundació Navegació Oceànica de Barcelona), nova entitat col·laboradora de l'ACCC, continua desenvolupant activitat d'acord amb el seu mapa estratègic formulat en quatre eixos: formació, indústria, esport i ciència. Atenent a aquest últim, aquesta setmana s'ha celebrat a la seva seu la segona de dues reunions amb les entitats i científics que han pres part en les anteriors edicions de la Barcelona World Race, als quals s'han unit altres centres de recerca per aportar noves propostes.

Traducció

Cercador

 

logo ciment català

 

Gas Natural

DEC

Novartis

Iniciativa

Agenda

Blog

Mètode

Cursos

Amb descompte de 12,5%

per als membres de l'ACCC

 

Participa

Segueix-nos a

    

ACCC@Twitter

Tuits de @ACCC_

Blogs socis

RSS Feed Widget

Amb el suport