S’obre la quarta edició del concurs Scikus amb Perspectiva

El Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC organitza per quart any el concurs literari Scikus amb Perspectiva amb la intenció d’unir poesia, ciència i feminisme. 

El concurs comença l’11 de febrer, Dia Mundial de la Dona i la Nena en la Ciència, i el termini per a presentar-s’hi és fins al divendres 8 de març a les 23.59h, Dia de la Dona, i es poden consultar les bases en el següent enllaç.

El haiku és una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses. Es tracta d’una composició breu de 3 versos, de 5, 7 i 5 síl·labes, respectivament, i sense necessitat de rima. La seva poètica es basa en la sorpresa i emoció que produeix la contemplació de la Natura. 

En aquest concurs es proposa una adaptació d’aquesta forma original buscant la mateixa senzillesa i captació de l’instant, però enfocada a la ciència i els seus descobriments, i més concretament, a la ciència amb perspectiva de gènere. D’aquesta manera, es vol animar a les persones participants a inspirar-se en descobriments fets per dones científiques, en les seves trajectòries professionals i en les seves fites per tal de crear els scikus. 

Per votació del jurat, es guardonaran tres scikus. Els premis, un per cada usuari guanyador, consistiran en un dels següents llibres: Per què les dones salvaran el planeta, de diverses autores, traduït al català per Josefina Caball; 100 dones clau en la història de la ciència, d’Oriol Boix i Sandra Posada; i A Hombros de GigantAs, de Laura Morrón Ruiz, i un certificat expedit per l’ACCC. S’editarà un llibret en format pdf amb els scikus participants a la fi del certamen.

Es tracta d’un concurs obert a qualsevol persona que hi vulgui participar, que podrà incloure al certamen fins a tres scikus diferents amb els seus títols corresponents, mitjançant una publicació a les xarxes socials, Twitter/X i Instagram. Perquè siguin vàlides, hauran d’incloure el hashtag #ScikusPerspectiva24 i mencionar l’ACCC (Twitter/X @ACCC_, Instagram @comunicacioACCC).

Cada sciku contindrà, a més dels 3 versos, un títol que faci referència o bé a la investigadora a qui es refereix o bé al context. Els scikus guanyadors s’anunciaràn el 3 d’abril a través d’una publicació a les xarxes esmentades de l’ACCC.

Podeu consultar aquí el llibret del recull de Scikus de l’edició passada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *