Obert el termini per presentar fotografies científiques en la 19 edició FOTCIENCIA

  • L’objectiu de FOTCIENCIA és apropar la ciència a la ciutadania a través d’una manifestació artística i així promoure la importància de la divulgació científica.
  • Es tracta d’una iniciativa de FECYT i CSIC que compta amb el suport de la Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occident.
  • El termini per a presentar les imatges científiques s’obre avui dilluns 3 d’octubre i romandrà obert fins a les 13.00 h. del 3 de novembre.

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) , amb la col·laboració de la Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occident, posen en marxa una nova edició de
FOTCIENCIA.

Les imatges hauran d’estar relacionades amb la recerca científica i les seves aplicacions tecnològiques i industrials. Han de reflectir l’objecte d’estudi de l’activitat científica, les persones que la realitzen, la seva instrumentació, instal·lacions o les tecnologies que resulten de l’avanç científic.

FOTCIENCIA és una iniciativa que uneix la ciència i art i el seu objectiu principal és acostar la ciència a la ciutadania mitjançant una visió estètica suggerida a través de fotografies científiques. Amb aquesta iniciativa es promou i es posa en valor la importància de divulgar el treball de la comunitat científica al conjunt de la societat.

Una selecció de les fotografies presentades a FOTCIENCIA19 s’inclouran en un catàleg i una exposició itinerant que cada any recorre els principals museus, centres de ciència, universitats i centres culturals del país, a més de posar-se a la disposició de les entitats que la sol·licitin per a l’exhibició en les seves seus.

Termini de presentació i requisits

Els qui tinguin interès a presentar una fotografia científica poden fer-ho fins a les 13.00 h. (hora espanyola peninsular) del dia 3 de novembre de 2022.
Les propostes, fins a un màxim de 3 per autor o autora, han de ser imatges pròpies i originals que no hagin estat seleccionades en concursos o processos de selecció similars.
Cada imatge ha d’anar acompanyada d’un text descriptiu del fet científic que il·lustra i que permeti interpretar el seu interès científic o tecnològic. El text també ha de ser propi i original.

Les fotografies han de presentar-se sota una de les següents modalitats:

  • Micro. Quan la dimensió real de l’objecte fotografiat sigui menor o igual a 1 mm o la imatge hagi estat obtinguda mitjançant un instrument de micrografia (òptica o electrònica) o tècniques de difracció.
  • General. Quan la dimensió real de l’objecte fotografiat sigui major a 1 mm.

Addicionalment, cada fotografia podrà adscriure’s a les següents modalitats específiques:

Finalment, com a novetat d’aquesta dinovena edició, s’ha afegit la modalitat especial “Año Cajal”. En ella es podran presentar imatges que tinguin a veure amb les neurociències, l’estudi del cervell, etc. La inclusió d’aquesta modalitat ve motivada pel fet que FOTCIENCIA19 se suma a l’Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic Any de Recerca Santiago Ramón y Cajal 2022 (“Año Cajal”), una iniciativa que té com a objectiu reivindicar la figura del científic, a més de posar en valor la ciència, especialment la recerca en neurociències.

Així com en les últimes edicions, cada participant pot adscriure la seva imatge a un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) declarats per Nacions Unides.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de fotografies, serà un comitè expert l’encarregat de valorar la tècnica i l’estètica de les imatges, així com el caràcter divulgatiu del text.

Les dues millors imatges de la modalitat General i les dues millors imatges de la modalitat Micro obtindran una remuneració de 1500 € cadascuna. En les modalitats específiques sobre Agricultura sostenible, Alimentació i Nutrició, La ciència a l’aula i Any Cajal, se seleccionarà una fotografia per cadascuna d’aquestes, que es remunerarà amb 600 €.

Tota la informació sobre FOTCIENCIA19 ho trobaràs a la pàgina web: www.fotciencia.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *