L’ACCC convoca la creació d’un nou grup de treball de política científica i comunicació (POLCICOM)

L’ACCC promou la creació d’un grup de treball de política científica i comunicació i proposa als socis i sòcies interessats en la matèria que s’hi apuntin a través s’aquest formulari*.

Perquè un grup de política científica?

  • Les polítiques científiques han pres un protagonisme progressiu dins les polítiques públiques, que ja va començar abans de la pandèmia i que s’ha accelerat en els dos darrers anys. És per això que per a fer la seva feina de comunicació de la manera més informada i honesta, és important que els comunicadors científics tinguin sòlids coneixements de com es genera i es gestiona la política científica, tant per part de l’estructura executiva com legislativa de les administracions, i dels mecanismes que permeten o impedeixen el seu correcte funcionament davant la interacció de la ciència amb els valors ideològics i estratègics de les diferents forces polítiques.
  • És igualment important adquirir coneixements de política científica per part dels professionals de la recerca i de la gestió de la recerca, ja que la ciència en general i la recerca en particular depenen d’aquestes polítiques, de les que han de ser més protagonistes, i no sols objectes. Des d’aquests perspectiva, cal que els científics puguin expressar les seves opinions expertes i puguin fer les seves propostes als que generen i gestionen les polítiques, comunicant-les adequadament per les vies institucionals de les que disposem (a més de les informals). 
  • Conscients del poc coneixement general sobre aquesta temàtica, l’ACCC impartirà seminaris per a la formació complementària dels components del Grup, i convocarà reunions de treball per tal d’establir plans estratègics.
  • L’agenda que vol desplegar el Grup és immediata, important i extensa, amb fites molt properes, per la qual cosa, preguem que els que estigueu interessats us apunteu abans del 13 de juliol, ja que la posta en marxa és imminent amb una primera reunió informativa.

Així doncs, aquelles persones interessades en formar part del grup POLCICOM de l’ACCC, sisplau, empleneu el següent formulari abans del 13 de juliol.

*Per poder formar part d’aquest grup de treball cal ser membre de l’ACCC. Si encara no ho ets i te’n vols fer, indica-ho a l’apartat “número de soci” del formulari i t’enviarem la informació necessària.


Editat:

La primera reunió del grup POLCICOM, liderat pel vocal jurídic de l’ACCC, Jaume Estruch, va tenir lloc el 20 de juliol de 2022. Es realitzarà una reunió mensual en línia i una de presencial al trimestre. Si ets membre de l’ACCC i vols formar-ne part, envia un correu a accc.gestio@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *