Ja està disponible la guia turística i l’audioguia de CientífiqArt

CientífiqArt: Murals de científiques catalanes és un projecte impulsat pel Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), el qual ha tingut per objectiu visibilitzar, valorar i reivindicar a les científiques catalanes pioneres al llarg de la història per apropar-les al públic tot pintant murals dedicats a elles en parets exteriors de diferents escoles de Barcelona.

Les cinc escoles de la ciutat de Barcelona que han participat en el projecte al 2021 van ser les encarregades, amb ajuda dels docents, d’escollir a les científiques que s’han pintat als murals de les seves escoles i instituts. Tanmateix, van ser els responsables de redactar les bibliografies de la seva científica que podem trobar a la guia turística de CientifiqArt, juntament amb els dibuixos de l’experiment “Draw a Scientist”.

La Guia Turística del projecte CientífiqArt recull les ubicacions i fotografies d’aquests murals, així com la informació de cada científica, la qual ja està disponible per descarregar gratuïtament. També la podem trobar en els codis QR que es troben localitzats en cada mural i que convidaran als visitants a conèixer millor aquestes pioneres. A més a més, tenim una versió en Audioguia realitzada les per les membres del Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC. A la guia hi trobarem les parades de Bicing properes i les rutes que es poden seguir en transport públic per fomentar un desplaçament sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *