Torna BCNspiracy en format presencial

  • El programa d’aquest gran esdeveniment de divulgació científica a Barcelona ja està disponible
  • Per assistir caldrà inscripció prèvia

BCNspiracy, esdeveniment de divulgació científica celebrat anualment a Barcelona, ​​torna al format presencial després de l’última edició online del 2020, amb més de 2000 visualitzacions. Vil·la Urània obre les portes el 27 de novembre a BCNspiracy per tornar amb un format més íntim i responsable amb la situació que estem vivint.

BCNspiracy
Primera edició de BCNspiracy a Cosmocaixa Barcelona

A BCNspiracy 2021 viatjarem per multitud de camps científics com la immunologia i els anticossos, els boscos submarins, ens preguntarem per què recordem encara aquell meravellós primer petó, voldrem saber una mica més sobre la contaminació atmosfèrica i com afecta la nostra salut, ens preguntarem si “emosido engañado” i finalment reflexionarem sobre si és possible desconnectar en un món tan interconnectat. Tot això a través de xerrades de curta durada, de deu minuts, en què s’abordaran aquests temes, presents en l’actualitat científica.

Però el viatge no s’acaba aquí: a BCNspiracy 2021 presentarem el llibre Genes, que han co-escrit 16 investigadors i divulgadors científics coordinats pel ‘BCNspirador’ Adrián Villalba, amb la presència del qual comptarem juntament amb la d’un parell d’autors, com el també ‘BCNspirador’ Àlex Richter Boix i la investigadora Gemma Marfany.

A BCNspiracy reivindiquem que la divulgació científica és necessària sempre, més enllà de moments puntuals. Per això, BCNspiracy 2021 es proposa com a activitat pel cap de setmana següent a la Setmana de la CIència, com a prolongació de la mateixa. A causa del context COVID, hi haurà aforament limitat, amb inscripció prèvia.

Sobre BCNspiracy

BCNspiracy és un esdeveniment estatal de divulgació científica sense ànim de lucre organitzat a Barcelona des del 2017 per professionals de la recerca i la divulgació en ciència. Aquest any es durà a terme a les instal·lacions de Vil·la Urània, encara que les convocatòries anteriors es van realitzar a CosmoCaixa Barcelona amb gran assistència a les seves últimes convocatòries presencials.

BCNspiracy neix de la necessitat d’apropar la investigació i la divulgació científica a tota la població. L’esdeveniment ja s’ha establert com a referent, amb la missió de transmetre la necessitat i la utilitat de la ciència a tota la ciutadania.

BCNspiracy 2021 està coorganitzat per l’associació de divulgació científica Hablando de Ciencia, i compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica i PRISMA LGTBI+.

Formant divulgadors i comunicadors consagrats

Un dels actius de BCNspiracy és el seu curs de formació de ponents, que ofereix als ponents novells educació i acompanyament en oratòria i comunicació científica. Això permet que persones investigadores i interessades per la ciència, independentment del seu nivell formatiu o comunicador, es puguin desenvolupar com a divulgadors.

BCNspiracy 2021, una vegada més, generarà llaços entre ponents novells i destacats. Els primers aporten el bagatge de la seva investigació a centres de recerca destacats, com la Universitat de Barcelona, els ​​Instituts de Recerca Biomèdica de Barcelona i Lleida, IDIBELL, l’Institut de Ciències del Mar CSIC, etc. De la mateixa manera, els joves ponents es veuran representats durant l’esdeveniment per investigadors novells que volen compartir amb el públic allò que els apassiona.

Gràcies al procés de formació de ponents, divulgadors com Andrea Muras, que va fer la seva primera xerrada a BCNspiracy 2018, va quedar semifinalista a l’edició 2019 de FameLab.

Las bacterias de mi boca” por Andrea Muras Mora (Semifinal Famelab España  2019) - YouTube
Andrea Muras a la semifinal de FameLab 2019

Es reivindica la diversitat en ciència

Seguint la tradició feminista i prodiversitat que caracteritza BCNspiracy, aquesta edició tornarà a reivindicar diferents dones científiques importants per a la història i l’actualitat de la ciència, a més de persones pertanyents a altres eixos de diversitat (LGTBI+, racial, funcional…). Cada ponent selecciona una personalitat, que es donarà a conèixer al públic abans de cada xerrada. Tot això va acompanyat d’una campanya a les xarxes socials on setmanalment s’amplia aquesta informació perquè qualsevol persona que vulgui saber-ne més ho pugui fer de manera còmoda. A més, BCNspiracy 2021 comptarà amb la col·laboració de PRISMA, associació per la diversitat afectivosexual i de gènere en ciència, tecnologia i innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *