Inauguració 26a Setmana de la Ciència i conversa «Impacte a Catalunya de la crisi climàtica i el canvi global»

La 26a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’21), organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament de Recerca i Universitats i la col·laboració de la Fundació “la Caixa”, Amgen i BBVA, se celebrarà del 12 al 21 de novembre. El programa d’activitats d’aquesta iniciativa comunicativa agrupa nombrosos actes de disseminació de coneixement científic i tecnològic arreu de Catalunya adreçats a tots els públics.

La Setmana de la Ciència a Catalunya és un programa col·lectiu d’activitats, incloent més de 300 actes de divulgació del coneixement científic arreu Catalunya, organitzada per l’FCRI (Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació). Implica prop de 150 entitats del sistema de recerca: universitats, centres de recerca, museus, associacions i empreses. Té com a objectius oferir a la societat, especialment al jovent, fórmules originals i properes de transmissió del coneixement científic que estimulin futures vocacions científiques. Alhora, catalitzar l’esforç en divulgació científica de tot el sistema català de recerca. 

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari del Servei Meteorològic de Catalunya, l’actual edició de la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat.

Enguany, la SC’21 s’inaugurarà al Parlament de Catalunya divendres 12 de novembre, a les 10.00 hores, amb les intervencions de la M. Hble. Sra. Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya; l’Hble. Sra. Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya i presidenta de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i el Sr. Jordi Portabella, director general de l’FCRI.

L’acte inaugural anirà seguit de la conversa «Impacte a Catalunya de la crisi climàtica i el canvi global», amb Xavier Rodó, professor d’Investigació ICREA i cap del Programa de Clima i Salut de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), i Roser Maneja, investigadora del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i professora associada del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Núria Jar, periodista especialitzada en ciència i salut, sòcia de l’Associació Catalana de Comunicació Científica i col·laboradora a diferents mitjans, moderarà l’acte.

Més informació:

Vegeu el programa adjunt de la inauguració oficial i conversa posterior: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/assets/docs/Programa_SC21.pdf

Si hi voleu assistir, heu d’emplenar el formulari d’inscripció a l’enllaç següent: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/inauguracio_21/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *