Bona acollida de la primera edició del festival de cultura científica de la Garrotxa “El Toc de Ciència”

Més d’un centenar de persones va assistir al festival, tot fent el toc [1] (de ciència), en el què científics i científiques van mostrar-se entusiasmades amb el format i l’acollida de les seves exposicions. El treball dels artistes que plasmaven el moment i els conceptes va emocionar tant al públic com als divulgadors.

Dissabte passat, més d’un centenar de persones va assistir a “El Toc de Ciència”, el primer festival de cultura científica de la Garrotxa. L’extraordinària participació en els tres bars del centre històric d’Olot que acollien l’esdeveniment, demostra com la ciència i la investigació desperten un interès cada vegada més gran entre la gent.

Persones que assistien a l’activitat es barrejaven amb clients habituals dels establiments i amb persones que es trobaven l’activitat mentre passejaven per la capital de la Garrotxa. D’aquesta manera es complia un dels objectius principals de l’organització, fomentar la cultura científica arribant també a la ciutadania menys interessada en la ciència.

El format amb un concurs al final de cada xerrada va permetre a l’audiència de sentir-se coprotagonista i afegir un grau d’atenció a allò que s’explicava. 

Els científics i científiques van mostrar-se entusiasmats amb el format i amb l’acollida que tenien les seves exposicions, fins al punt que va superar en alguns casos les seves expectatives. 

I mentrestant diversos artistes interpretaven el moment, l’espai i els conceptes en forma d’unes il·lustracions fascinants, creades en tan sols els 20 minuts de duració de cada xerrada. Les peces van ser entregades als guanyadors dels concursos i al personal divulgador, que van lloar la integració de l’art en el festival científic.


Aquesta activitat es va emmarcar en la Nit Europea de la Recerca i va ser coorganitzada per la comunicadora científica Nieves Lorenzo-Gotor i l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Tanmateix, la participació dels il·lustradors va ser possible gràcies al patrocini de Pintures Fontfreda i la difusió de l’esdeveniment gràcies al Patronat d’Estudis d’Història d’Olot i Comarca i la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona.

[1]Fer el toc: quedar per prendre una cervesa (en terres gironines).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *