Esmorzar al 7 Portes: “El cervell, la pròxima frontera: què en sabem de l’òrgan que ens fa humans?”

Joan Guàrdia, catedràtic de Psicologia a la Universitat de Barcelona, i Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica protagonitzaran la tertúlia de l’Esmorzar de Ciència al 7 Portes d’aquest diumenge dia 22 de maig

La propera tertúlia dels Esmorzars de Ciència al 7 Portes tindrà lloc diumenge vinent sota el títol “El cervell, la pròxima frontera: què en sabem de l’òrgan que ens fa humans?” i tindrà com a protagomistes Joan Guàrdia, catedràtic de Psicologia a la Universitat de Barcelona, i Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica. Moderarà l’acte el periodista Eduard Berraondo.

 

 

 

 En els darrers segles, la ciència ha explorat el món físic amb gran detall, des de l’inici de l’univers a les molècules que conformen la vida. Però el nostre món interior, els nostres impulsos i preferències, el nostre raonament, semblava un territori a part més aviat reservat a la filosofia. Tanmateix, avui en dia la ciència ja està explorant aquesta frontera interior, el nostre cervell.

 

Noves tècniques experimentals combinades amb els mètodes de la psicologia cognitiva ens estan apropant a comprendre com funciona aquest òrgan per donar lloc a la cognició humana, les emocions i els comportaments. En aquest debat discutirem com la neurociència ens permetrà respondre qüestions pràctiques i, fins i tot filosòfiques, sobre nosaltres mateixos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *