S’obre la convocatòria d’activitats per a la Nit de la Recerca 2021

Científics de tota Catalunya ja poden enviar les seves propostes d’activitats per a la nova edició de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya, que enguany se celebrarà al voltant del 24 de setembre.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida.

Així, el personal investigador, divulgador i comunicador de la ciència, ja pot proposar les seves activitats per tal de construir el programa d’aquest any. Entre aquestes, trobarem microxerrades (presencials o en línia), xerrades, tallers, taules rodones i xerrades en escoles, aquestes últimes corresponents a l’esdeveniment previ a la Nit, El Matí de la Recerca. Les escoles i instituts que ho desitjin poden omplir el següent formulari per solicitar una xerrada en el Marc del Matí de la Recerca abans del 30 de juny.

A més, els ponents podran escollir dur a terme la seva activitat en qualsevol dels territoris principals (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic o Catalunya Central), de manera que l’organització de cada territori els destinarà a una de les seus en que es duran a terme les activitats.

Si ets personal cientific, presenta la teva activitat a través del següent formulari abans del 30 de juny.

L’edició del 2020 va estar coordinada per un consorci format per la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIc-UCC), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). Aquestes mateixes entitats s’han unit de nou per organitzar la Nit de la Recerca en els seus respectius territoris i de manera col·laborativa.

L’edició de 2020, tot i la pandèmia i les restriccions que se’n van derivar, va aplegar més de 250 activitats online, tant en directe com per diferit, que es van recollir al canal de Youtube de l’esdeveniment. Per la mateixa raó, es va dur a terme al novembre, però aquest any reprenem la tradició de celebrar-la l’últim divendres de setembre, el 24 de setembre, tot alineant-nos amb la resta de països europeus. La popularitat d’aquest esdeveniment és tal, però, que la Nit s’allargarà els dies previs i el cap de setmana, com ja és habitual.

Formulari per a personal científic per presentar activitats abans del 30 de juny.

Formulari per a escoles per sol·licitar activitats abans del 30 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *