Arriba la quarta edició de l’Observatori PerCientEx

La pandèmia de covid-19 ha posat sobre la taula la importància del periodisme científic. Mai havia llegit, compartit i parlat tant de reportatges científics com en aquests últims mesos. Així que aquest any tot apunta que ressonarà amb més força la nova edició de l’Observatori PerCientEx, iniciativa dedicada des de fa anys a visibilitzar treballs periodístics sobre ciència, tecnologia, salut i medi ambient. La quarta jornada de PerCientEx se celebrarà el proper 17 de juny de 18 a 20h a CosmoCaixa (Barcelona) i es podrà seguir tant en format online com en format presencial.

Els protagonistes de l’esdeveniment seran quatre reportatges científics de reconegut prestigi publicats en l’últim any i reconeguts a través de premis i beques d’excel·lència. Els autors d’aquests treballs seran entrevistats per periodistes i experts amb dilatada trajectòria en el sector per explicar com ha estat el procés de producció d’aquests articles, així com reptes i oportunitats per a garantir la qualitat de l’periodisme. Així mateix, a l’acabar la jornada es publicarà una nova base de dades amb més de 100 articles destacats sobre ciència, salut, tecnologia i medi ambient; la xifra més alta recopilada pel projecte en els seus anys d’història. El programa d’enguany comptarà amb els següents convidats.

  • En la categoria de ciencia, Javier Salas (@javisalas) conversarà amb Cecilia Rosén (@ceciliarosen) sobre el reportatje ‘Un salón, un bar y una clase: así contagia el coronavirus en el aire‘ (El País), un dels treballs seleccionats a la ‘jealousy list’ de Bloomberg.
  • A l’àmbit de la salut, Patricia Marcano (@pmarcano11) parlarà amb Mónica González Salomone (@lualef) sobre el treball ‘La mala leche de los CLAP‘ (ArmandoInfo, Venezuela), premiat amb el guardó dels premios Roche.
  • Pel que fa al medi ambient, Guido Bilbao (@guidobilbao) debatrà amb Toni Pou (@toni_pou) sobre el reportatje ‘Los defensores del Darién‘ (Prensa, Panamá), treball multimèdia finançat a través de las prestigioses beques del Pulitzer Center i el Rainforest Journalism Fund.
  • En la categoria de formats innovadors i noves narratives, Ana Tudela (@latule) parlarà amb Karma Peiró (@kpeiro) sobre l’especial ‘Mar Menor: historia profunda de un desastre‘ (Datadista), destacat en els Premios NH.

La iniciativa es presentarà com una jornada oberta al públic general i especialment adreçada a periodistes, divulgadors, estudiants i altres persones curioses que mostrin interès en el periodisme de qualitat o en cada un dels temes tractats. A causa de les mesures de seguretat imposades arran de la pandèmia de covid-19, l’esdeveniment comptarà amb control d’accés i aforament limitat. Les sol·licituds s’acceptaran per ordre d’arribada i es tancaran quan es completi l’aforament màxim recomanat. Les inscripcions per a connectar-se a la jornada a través de la seva modalitat en línia estaran disponibles aviat, així com les inscripcions per assistir presencialment a l’esdeveniment.

Segueix l’esdeveniment per Youtube: https://youtu.be/Adcjh7ULMcM

Reserva el teu seient per assistir-hi personalment: https://cosmocaixa.org/ca/p/percientex_a24790864

Què és l’Observatori PerCientEx?

L’Observatori PerCientEx de periodisme científic, projecte en col·laboració amb la Fundació “la Caixa” i la Fundació Dr. Antoni Esteve i impulsat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), pretén recopilar exemples de periodisme de qualitat en periodisme imprès i digital en l’àmbit iberoamericà. La iniciativa segueix la línia del Projecte PerCientEx: Excel·lència i Innovació en el Periodisme Científic a Espanya, també impulsat per l’ACCC amb la col·laboració de Fundació “la Caixa”, que tenia com a objectiu detectar i difondre exemples de bones pràctiques de periodisme de ciència, tecnologia, salut i medi ambient publicades a la premsa digital a Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *