Illustraciencia anuncia els 40 finalistes de la vuitena edició del seu Premi

  • La convocatòria ha rebut més de 600 propostes de tot el món
  • Les obres seleccionades formaran part d’una exposició itinerant
  • Ja es pot participar en la votació popular per triar l’obra guanyadora de el Premi del Públic

Les 40 obres finalistes de la vuitena edició d’Illustraciencia, Premi Internacional d’Il·lustració Científica i Naturalista, ja han estat anunciades. El comitè assessor de el Premi, format per il·lustradors i comunicadors professionals, ha dut a terme el procés de selecció.

“Geology”, d’Annalisa Durante

Les il·lustracions seleccionades, són obres de gran qualitat que mostren el comportament de diferents espècies i la seva morfologia, fisiologia, o fins i tot peces arqueològiques o infografies geològiques, entre altres detalls, per apropar el coneixement sobre alguna de les seves característiques. Totes elles passaran a formar part de l’exposició itinerant d’Illustraciencia, que en edicions anteriors ha recorregut ciutats de tota Espanya i l’estranger.

El jurat, format per membres de comitè assessor d’Illustraciencia i representants del Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), entitats organitzadores de la iniciativa, proclamarà els finalistes del certamen en les seves dues categories, científica i naturalista.

D’altra banda, i amb l’objectiu d’apropar la il·lustració científica a la societat i fer-la partícip d’aquesta iniciativa, s’atorgarà un Premi del Públic. Les 40 obre se stometran a votació popular en línia fins el 22 d’abril de 2021 a través del següent enllaç.

Participar en la votació popular

La decisió de jurat, que seleccionarà les obres guanyadores de les categories científica i naturalista, i el resultat de la votació popular s’anunciaran el 26 de maig de 2021 a través del web de Illustraciencia, projecte que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

“More than jaws”, de A. James Gustafson

Miquel Baidal, coordinador d’Illustraciencia, explica que s’ha repetit l’alta participació d’edicions prèvies, amb un total de 616 obres enviades. A més, en nom de les entitats organitzadores i patrocinadores “felicitem a tots els finalistes i els agraïm la seva minuciós treball, que contribuirà a donar visibilitat a el sector de la il·lustració científica i a difondre coneixement sobre els diferents elements representats. Agraeixo a tots els participants la seva implicació en el premi i els animo a que segueixin participant en futures edicions per seguir difonent el seu art“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *