L’ACCC participa en una jornada dedicada a la desinformació i el medi ambient

Elsa Velasco, coordinadora de l’última edició del projecte PerCientEx i sòcia de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), participarà en una jornada dedicada a la desinformació i el medi ambient organitzada pel Gabinet de Comunicació i Educació. L’esdeveniment se celebrarà el proper divendres, 26 de març, de 12.00 a 19.00 hores, a través de Zoom.

Com comuniquem les diferents qüestions ambientals? Què estem fent per abordar i contrarestar la desinformació en aquest àmbit? Quins són els grans reptes als quals s’enfronten els periodistes, escriptors i creadors de continguts per comunicar i explicar aquests temes? A partir d’aquestes i altres qüestions es debatrà i reflexionarà en la jornada Desinformació i Medi Ambient, organitzada pel Gabinet de Comunicació i Educació, el Máster en Periodismo de Viajes, el projecte Intercampus i Planeta UAB. La trobada virtual tindrà lloc el proper divendres, 26 de març, de 12.00 a 19.00 hores Espanya, a través de Zoom.

La jornada començarà amb la taula titulada L’aventura d’explicar el món, en la qual David Rull, egiptòleg, guia de viatges especialitzat en el nord d’Àfrica i professor del Departament de Periodisme de la UAB, conversarà amb Jordi Llompart, periodista, cineasta i escriptor.

La segona taula estarà dedicada a conèixer dos projectes que aposten pel canvi. Estarà moderada per Ricardo Carniel, catedràtic del Departament de Periodisme de la UAB, i comptarà amb la participació de Juanjo Conejo, director del projecte Technolita y el planeta azul, una iniciativa educativa per donar a conèixer als més petits els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, Elsa Velasco, coordinadora de l’última edició del projecte PerCientEx i sòcia de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i dos membres del projecte Zoroastro, un curtmetratge realitzat per un grup d’estudiants de la UAB en commemoració de l’assassinat de Chico Mendes, activista mediambiental brasiler.

Cristina Pulido, professora de Serra Hunter del Departament de Periodisme de la UAB, presentarà la següent taula dedicada al Consum desinformat. Brenda Chávez, periodista i investigadora especialitzada en consum, sostenibilitat i cultura i membre del col·lectiu de dones de periodistes d’investigació de consum Carro de Combate, reflexionarà sobre el tema juntament amb Javier Raboso, sociòleg de la Universitat Complutense de Madrid, activista pels drets humans i responsable de la Campanya de Democràcia i Cultura de Pau a Greenpeace Espanya.  

La jornada continuarà amb la presentació de tres llibres que formen part de la temàtica. Santiago Tejedor, director del Departament de Periodisme de la UAB i codirector dels màsters en Periodisme de Viatges i Comunicació Ambiental, moderarà la taula formada per Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, guia d’expedició i autor del llibre Dioses con pies de barro (Editorial Crítica); Gabi Martínez, escriptor i editor especialitzat en llibres de viatges i autor de Un cambio de verdad  (Editorial Seix Barrel); i Odile Rodríguez de la Fuente, llicenciada en Ciències Biològiques i Producció Cinematogràfica, creadora de la Fundació Félix Rodríguez de la Fuente i autora del llibre Félix. Un home a la terra (Editorial GeoPlanet).

Finalment, Marciano Venté, director de l’Observatori Regional de Mitjans i Comunicació del’Est Colombià (ORMIC) i professor de la UNAB, Colòmbia, serà l’encarregat de moderar l’última taula titulada Un planeta en perill, que comptarà amb la intervenció de dos valuosos projectes desenvolupats al Perú: Micaela Egúsquiza, llicenciada en comunicació i periodisme, presentarà el documental PACIFICUM, retorno del océano; i María Elena Carbajal, periodista i comunicadora ambiental i social, donaran a conèixer les iniciatives que es duen a terme a la Wildlife Conservation Society Perú.

Inscriu-te aquí

Consulta el programa complet

Fitxers adjunts:   Programa Jornada Desinformació i medi ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *