FECYT destina 3,9 milions d’euros a la Convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació 2020

Les entitats podran presentar les sol·licituds des de el 11 desembre de 2020 fins el 26 de gener de 2021 a les 13:00 hores (hora peninsular) a través del sistema telemàtic de participació disponible al web www.convocatoria.fecyt.es

FECYT destina 3,9 millones de euros a la Convocatoria de ayudas para el  fomento de la cultura científica, tecnológica y de la innovación 2020 |  FECYT

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), adscrita al Ministeri de Ciència i Innovació, destina 3.940.000 euros a la Convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació 2020.

L’objectiu és finançar projectes de divulgació i comunicació de la ciència que universitats, fundacions, centres públics d’investigació i empreses, entre d’altres, realitzin entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022 per apropar la recerca, la tecnologia i la innovació als ciutadans.

Les entitats podran presentar les sol·licituds des de el 11 desembre de 2020 fins el 26 de gener de 2021 a les 13:00 hores (hora peninsular) a través del sistema telemàtic de participació disponible al web www.convocatoria.fecyt.es.

Línies d’actuació

Els projectes objecte dels ajuts s’agrupen al voltant de cinc línies d’actuació:

  • Cultura científica, tecnològica i de la innovació. Es financen projectes de divulgació i comunicació sobre qualsevol temàtica científica i tecnològica dirigits a públic no especialitzat. També tenen cabuda estudis sobre ciència, tecnologia i societat el seu objectiu sigui conèixer millor l’estat de la cultura científica a Espanya, així com l’impacte de les activitats de divulgació i comunicació de la ciència espanyola.
  • Educació i vocacions científiques. Està orientada a finançar projectes que promoguin l’alfabetització científica entre escolars i joves no universitaris i el seu interès per les carreres cientificotecnològiques mitjançant el contacte directe amb el mètode i la pràctica investigadora. També es financen activitats dirigides a la formació de professorat sempre que en el projecte s’inclogui una aplicació pràctica d’aquesta formació per al públic objectiu d’aquesta línia d’actuació.
  • Ciència ciutadana. Es financen projectes la investigació està realitzada en part o en la seva totalitat per persones que no es dediquen professionalment a la ciència, mitjançant activitats que poden ser, entre altres, la recollida de dades o l’anàlisi dels mateixos.
  • Xarxes de comunicació i divulgació de la ciència i la innovació. Dóna suport a el programa d’activitats de les Unitats de Cultura Científica (UCC + i) i finança fires de la ciència dirigides a joves estudiants no universitaris, i oberta a el públic, en les que els propis estudiants presenten els resultats d’un projecte experimental de ciència i tecnologia que han portat a terme amb el suport dels seus professors.
  • Foment de el pensament crític. Es donarà suport a accions de divulgació per formar els ciutadans en el procés de generació de coneixement científic i dotar-los de les eines necessàries per afavorir el pensament crític i la presa de decisions informades.

Sobre FECYT

La Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia, F.S.P. (FECYT) és una fundació pública dependent de el Ministeri de Ciència i Innovació. Gràcies a aquesta col·laboració, FECYT treballa per reforçar el vincle entre ciència i societat mitjançant accions que promoguin la ciència oberta i inclusiva, la cultura i l’educació científiques, donant resposta a les necessitats i reptes de el Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *