Els associats de l’ACCC visiten l’exposició “Sol” del CosmoCaixa i les instal·lacions del BSC-CNS

L’Associació Catalana de Comunicació Científica va organitzar per a les seves sòcies i socis dues visites: una a l’exposició temporal “Sol” del Museu de la Ciència – CosmoCaixa, el passat 12 de desembre de 2022, i l’altra a les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), el 9 de gener de 2023.

Els associats van poder gaudir d’una visita guiada, juntament amb un acompanyant, a l’exposició “Sol” del Museu de la Ciència – Cosmocaixa, la qual va finalitzar el passat 8 de gener de 2023. En aquesta visita van emprendre un viatge per a descobrir els secrets del Sol i la fascinant relació que mantenim amb la nostra estrella, on hi van veure més de cent peces històriques i contemporànies relacionades amb el Sol, des d’antics instruments d’observació fins a… prototips de reactors de fusió nuclear.

En aquesta altra ocasió ens vam sumar amb les sòcis i socis i els seus acompanyants a la visita a les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS). Durant la visita es va accedir a la capella de la Torre Girona on hi està ubicat el superordinador MareNostrum 4, un emplaçament emblemàtic que ha estat escollit com el centre de dades més bonic del món. També es va poder gaudir de l’espai on s’hi instal·larà el futur MareNostrum 5, ubicat a la nova seu del BSC inaugurada ara fa tot just un any. MareNostrum està plenament dedicat a generar coneixement i s’utilitza pràcticament en totes les disciplines científiques -des de l’astrofísica o la física de materials, passant per la biomedicina- i també en l’enginyeria i la indústria.

Fotografia cedida per la sòcia Elsa Corominas

Moltes gràcies a tots els assistents! Us esperem a les pròximes visites. Estigueu ben atents a les nostres xarxes on anunciarem més visites ben aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *