#QuedatACasa i gaudeix online de l’exposició Científiques Catalanes 2.0!

Des de la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la COVID-19, tota activitat no essencial ha estat cancel·lada, incloent totes les activitats de caràcter presencial relacionades amb la cultura i la comunicació científica. Desafortunadament, l’entrada en vigor del Reial Decret va coincidir amb l’acte d’inauguració de l’exposició Científiques Catalanes 2.0 a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que estava programada per al passat 16 de març.

Conscients que la paralització d’aquestes activitats pot perllongar-se i afectar també les properes exhibicions de la mostra programades a la seu d’altres entitats, el Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC ha decidit aprofitar els recursos virtuals per fer arribar l’exposició en format digital a totes les llars i així contribuir a amenitzar, en la mesura del possible, aquest període de confinament. Els recursos de la mostra estan disponibles en aquest enllaç perquè tothom qui vulgui la pugui consultar. A més a més, el contingut de l’exposició s’ha compilat en format pdf i es pot descarregar lliurement. 

Un objectiu addicional és convidar tothom qui vulgui a utilitzar el material per a realitzar alguna activitat o compartir-ne els continguts, ja sigui des de centres educatius o a títol personal. Us trobareu davant d’un material nou i actual, molt interessant per a treballar temes d’igualtat de gènere i promoure la cultura científica a la nostra societat. Tenint en compte la situació en què ens trobem a causa de la nova pandèmia, ens sembla un bon moment de subratllar la importància de la recerca en el context actual. En aquest sentit, diverses de les investigadores que figuren en l’exposició estan buscant solucions a la malaltia causada pel SARS-CoV-2. Acceptes el repte de descobrir quines d’elles són!?

Des del Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC convidem a totes aquelles persones que comparteixin o realitzin activitats emprant el material de l’exposició en els pròxims dies a què etiquetin a l’ACCC en les seves publicaciones a les xarxes socials i utilitzin el hashtag #CientífiquesCatalanes20. També poden contactar-nos per correu electrònic a l’adreça secretaria-tecnica@accc.cat, per a qualsevol consulta relacionada amb l’exposició i el seu contingut. Serà un plaer per a nosaltres donar visibilitat també a la vostra iniciativa i difondre-la a les xarxes. 

Esperem que gaudiu des de casa de les nostres Científiques Catalanes 2.0!

Estibaliz Urarte Rodríguez, coordinadora del Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC i Vocal de Perspectiva de Gènere de la Junta de l’ACCC

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *