Jordi Díaz guanya els Premis Literaris de Bernicarló 2019 en la modalitat de Divulgació Científica

El vocal d’activitats divulgatives de l’ACCC ha estat guardonat pel seu relat Las aventuras de Berta en NanoLand

Jordi Díaz, soci, vocal d’activitats divulgatives i coordinador del grup de divulgació de nanociència de l’ACCC, ha estat el guanyador de la modalitat de Divulgació Científica dels Premis Literaris de Bernicarló 2019 amb la seva obra Las aventuras de Berta en NanoLand.

Imagen

Las aventuras de Berta en NanoLand presenten un mòn nanoscòpic on trobarem àtoms i mol·lècules tot seguint les peripècies de la petita Berta, la filla de Jordi Díaz, des d’un llenguatge entenedor i dirigit a un públic eminentment jove. Així, Berta i Jordi disminuiran la seva mida cada cop més per conèixer diferents elements del món nanoscòpic al més pur estil Alicia al País de les Meravelles. Quan arribin a la mida de l’ADN, Rosalind Franklin estarà allà per explicar-los en què consisteix l’anomenada mol·lècula de la vida. El mateix farà Lise Meitner quan arribin a la mida de l’àtom, i Mendeléyev quan explorin la taula periòdica dels elements, entre d’altres. “Un dels objectius d’aquesta història és que les científiques més famoses de la història siguin personatges que actuin com guies”, explica el divulgador.

 

Jordi Díaz, doctor en Química, coordinador de NanoDivulga UB i membre de la Junta de l’ACCC, és un fervent divulgador científic especialitzat en el camp de la nanociència i la nanotecnologia. Des del grup de divulgació de nanociència i nanotecnologia, Espai Nano, ha dut a terme nombroses activitats, per exemple, en el marc de l’any Feynman, celebrat al 2018, entre les quals trobem l’obra de teatre Fantàstic Físic Feynman, que va aplegar uns 2000 assistents al museu CosmoCaixa de Barcelona. És l’impulsor d’iniciatives com Nanoinventum, un concurs de nanorobots fets amb plastilina, cartolines i altres materials de manualitats per a infants i joves, NanoEduca, un maletí amb materials per tractar la nanotecnologia a les aules, 10alamenos9, un esdeveniment divulgatiu centrat en la nanociència, i Exocaedre, una iniciativa que uneix l’art i la nanotecnologia.

 

Els guanyadors de les restants tres modalitats d’aquests premis han estat la il·lustradora Marta Moreno i l’autor Sebastià Dethise per l’Àlbul Infantil Il·lustrat El monstre menjapobles; en la categoria de Narrativa Memorialística, el relat guanyador ha estat No moriré nunca. Bibliografía de Eduard Punset i Casals, de Genís Sinca; i el premi de Llibre Gastronòmic ha estat per Jaume Fàbrega, per la seva obra Comer y memorias del gusto. Las raíces de la cocina valenciana.


“Per mi, guanyar aquest premi és molt important perquè és el primer d’aquestes característiques que guanyo, i el fet que un tribunal l’hagi escollit entre 16 finalistes demostra la qualitat de l’obra”, ens  explica Jordi Díaz. Des de l’ACCC, donem l’enhorabona al nostre soci Jord Díaz pel premi rebut, li donem les gràcies per la seva empenta en la divulgació de la nanociència i li desitjem molts èxits més en el futur. 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *