Carta a l’Ajuntament de Barcelona sobre la Fira de la Terra

Aquest esdeveniment, organitzat en un espai públic amb el suport institucional, està incorporant en les seves succesives edicions la divulgació de continguts pseudocientífics. 

L’Assocació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) vol expressar públicament la seva preocupació a l’Ajuntament de Barcelona per donar suport a activitats pseudocientífiques en el marc de la Fira de la Terra. Per això, la Junta de l’Associació ha redactat la següent carta, dirigida a l’alcaldesa Ada Colau, per tal que es garanteixi que aquesta pràctica no es repeteixi en futurs esdeveniments.

Font: http://meet.barcelona.cat

 

 

A/A Sra. Ada Colau Alcadessa de l’Ajuntament de Barcelona

 

 

Barcelona, 11 de maig de 2018

 

 

Benvolguda Sra. Ada Colau,

 

Li escrivim per mostrar la nostra preocupació pel suport que l’Ajuntament de Barcelona dóna a la celebració de la Fira de la Terra que, aquest any, es va celebrar el passat abril a Nou Barris. Aquest esdeveniment, organitzat en un espai públic amb el suport institucional, està incorporant en les seves succesives edicions la divulgació de continguts pseudocientífics. Fins i tot, com teniu constància, s’ha donat cabuda a activitats que posen en dubte qüestions de salut pública, com és l’existència del VIH.

 

Des de fa temps l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona està vetllant per apropar la ciència de forma rigorosa a la ciutadania, vinculant-la a les activitats artístico-culturals de la ciutat. N’és una mostra la Festa de la Ciència, esdeveniment on col·labora de forma activa la nostra Associació i els seus membres a títol individual. Aquestes bones iniciatives poden desvirtuar-se quan la imatge de l’Ajuntament s’associa a esdeveniments que promouen activitats pseudocientífiques.

 

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) defensa des del seu naixement al 1990, no només la comunicació i divulgació de la ciència, sinó també que les institucions no serveixin d’altaveu per a informacions que, sense cap mena de rigor, qüestionen coneixement científic contrastat i que poden ser un perill per la salut. Com que l’administració ha de donar suport al coneixement científic com una de les bases de progrés, entenem que al mateix temps ha d’evitar facilitar les informacions que sense cap mena de veracitat posen en qüestió l’activitat científica.

 

Per això, emplacem al Consisitori que presideix a garantir que no es donarà suport en el futur a activitats d’aquesta mena per evitar legitimar institucionalment informacions pseudocientífiques davant la ciutadania.

 

La Junta de l’ACCC.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *