Temes més destacats del mes de maig

El mes de maig, tot i ser un dels mesos més actius, amb 223 correus, no va tenir un protagonista destacat, sinó que en les converses s’hi poden trobar una gran varietat de consultes, recomanacions, presentacions i debats.

La consulta que més respostes va obtenir va ser sobre si la revista Atzavara és actualment l’única revista de divulgació científica en català. Alguns membres van aportar que algunes institucions també publiquen butlletins especialitzats en català, i que revistes no especialitzades en ciència sovint publiquen articles de divulgació. Alguns exemples mencionats són la secció “Coses del cos” de la revista Tatano o l’Abellerol de l’Institut català d’Ornitologia.

El segon tema més destacat és una altra consulta, aquesta vegada demanant informació sobre la ciència dels tatuatges i també de totes les seves possibles conseqüències, ja siguin mèdiques, culturals, psicològiques, etnogràfiques… Molts membres van voler contribuir amb el seu granet de sorra entre altres coses facilitant estudis científics o explicant com, en ocasions, s’han fet servir els tatuatges com a motiu de protesta.

Aquest mes també s’ha de destacar el Festival Barcelona Ciència que es va iniciar amb el Festival Pint Of Science i va acabar amb la Festa de la Ciència al parc de la Ciutadella i va comptar amb molts altres esdeveniments de comunicació científica que es van anunciar a la llista de correu. Finalment també hi va haver felicitacions a l’organització per part dels membres de la llista.

En cas de voler estar al dia dels temes més discutits entre els comunicadors científics de Catalunya subscriu-te a la llista seguint les següents instruccions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *