Esmorzar de Ciència al 7 Portes: “Dòping genètic: hem de posar límits a la modificació genètica?”

El diumenge 28 de maig tindrà lloc el proper esmorzar de Ciència al Restaurant 7 Portes (passeig d’Isabel II, 14) amb el dòping genètic com a tema central del debat.

Des que la humanitat va descobrir que les malalties genètiques estan escrites en el nostre ADN s’han dedicat innombrables esforços a aconseguir una “teràpia genètica” capaç de corregir els nostres gens danyats. Amb l’arribada de les noves tècniques de modificació genètica (CRISPR/Cas9), molt més eficaces i específiques que les que hi havia fins ara, aquesta teràpia sembla no ser tan llunyana. Aconseguirem arribar a curar malalties genètiques com el càncer, la diabetis o les distròfies musculars? Sabrem posar límits a la modificació genètica? Es podrien apropiar noves start-ups d’aquesta tecnologia? Són els gens patentables? Podria aparèixer un nou mercat de dopatge genètic?

Les respostes les discutiran en el pròxim Esmorzar de Ciència el Dr. Óscar Flores, Director executiu (CEO) de Made of Genes, Doctor en Biomedicina (UB), Investigador Postdoctoral a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, Màster en Administració i Direcció d’Empreses (ESADE), i la Dra. María Casado, Directora de l’Observatori de Bioètica i Dret (UB), Titular de la Càtedra UNESCO de Bioètica de la UB, Catedràtica de Filosofia del Dret, Directora del Màster en Bioètica i Dret (UB), Coordinadora del Grup de Recerca “Bioètica, Dret i Societat”, Medalla Narcís Monturiol; en un debat moderat per Eduardo Berraondo.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *