La il·lustració científica protagonista al Museo Nacional de Ciencia y Tecnología

La seu de la Corunya acull les obres de la tercera edició del premi «Il·lustraciència»

Des d’avui i fins al 13 de desembre els visitants de la seu corunyesa del Museo Nacional de Ciencia y Tecnología (MUNCYT) -situat a la Plaza del Museo Nacional, 1- podran gaudir del talent dels artistes que des de diferents parts del món van enviar obres a concurs de la tercera edició d’Il·lustraciència. L’organització del certamen -una iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) que compta amb el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)- ha seleccionat 40 obres de les 424 presentades d’il·lustradors de més de 30 països, les quals versen sobre botànica, anatomia i fauna, entre d’altres temàtiques.

 

En aquesta edició destaca la presència d’il·lustradors espanyols, amb 133 obres presentades, colombians, amb 38 propostes, russos, amb 34 obres, mexicans i argentins, empatats amb 28 propostes, i brasilers, amb 24 propostes. Es poden consultar les obres que han concursat al web del premi.

 

«El principal objectiu de l’exposició és acostar la il·lustració sobre la naturalesa -i científica en general- a la ciutadania i donar visibilitat a tots els il·lustradors que es van presentar al premi. També volem destacar que posem la mostra a disposició de les entitats que la sol·licitin», explica Miquel Baidal, coordinador d’Il·lustraciència.

 

Tallers a la Corunya
Amb motiu de l’exposició, el MUNCYT de la Corunya acollirà dos tallers d’il·lustració totalment gratuïts. El 7 i 8 de novembre es realitzarà una activitat dirigida al públic infantil consistent en la realització del Mural del litoral, en sessions de mitja hora en horari d’11.15 a 14.45. Aquesta activitat està destinada a canalla d’a partir de 4 anys, la qual podrà divertir-se, aprenent a dibuixar i participar en un mural col·lectiu en el qual les protagonistes seran la flora i fauna del litoral. L’aforament és d’un màxim de 25 nens acompanyats per un adult.

 

El 21 i 22 de novembre tindrà lloc al mateix museu el taller Ilustrando el litoral, a càrrec de Miquel Baidal i la il·lustradora Clara Cerviño, també d’11.15 a 14.45. L’organització informa que, tot i que les 20 places disponibles ja estan cobertes, és possible accedir a la llista d’espera escrivint a reservascor@muncyt.es, indicant en l’assumpte “Taller ilustrando el litoral”.
 
Les obres d’Il·lustraciència recorreran diverses ciutats espanyoles i les imatges formaran part d’un catàleg virtual.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *