Illustraciencia i PerCientEx, projectes finançats per la FECYT

Els dos projectes presentats per l’ACCC a la darrera convocatòria de la FECYT han aconseguit el finançament que sol·licitaven.

Il·lustraciencia assoleix la segona millor puntuació de tots els projectes presentats, amb 95 punts sobre 100.

L’Associació Catalana de Comunicació científica ha presentat, per segon any consecutiu, els projectes PerCientEx i Illustraciencia a la convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i ha obtingut el finançament.

Barcelona, 6 de febrer.– Aquest any era el segon cop que l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) presentava dos projectes a la convocatòria d’ajuts per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). I per segon any consecutiu, l’ACCC ha obtingut el finançament per tots dos projectes.

L’any passat es va posar en marxa el projecte PerCientEx, per cercar, gràcies a la participació de lectors voluntaris, bones pràctiques de periodisme científic en una sèrie de mitjans digitals seleccionats, en les llengües cooficials de l’estat. Amb el nou ajut es podrà desenvolupar la segona edició de PerCientEx, que també compta amb el suport de la Fundació Bancària “la Caixa”, i fer créixer el projecte. “L’objectiu de la primera edició del projecte era el·laborar, per primer cop a Espanya, una base de dades d’exemples de bones pràctiques en periodisme científic, tecnològic, de salut i medi ambient”, explica Esther Marín, coordinadora del projecte junt amb Michele Catanzaro. Per altra banda, Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, comenta que “l’atorgament de tots dos ajuts ens permeten desenvolupar aquests dos projectes de comunicació i divulgació de la ciència, junt amb la participació de la ciutadania, tant en la detecció de bones pràctiques de periodisme científic com en la creació d’il·lustracions científiques”.

PerCientEx va publicar els vídeos de la jornada de presentació dels resultats al CosmoCaixa el passat mes de novembre.

 

Percientex debate l from ACCC on Vimeo.

 

Il·lustraciència, premi internacional d’il·lustració científica, podrà convocar la 5a edició del premi que s’obrirà a principis de març. Miquel Baidal, coordinador de la iniciativa, explica que “aquest projecte pretén apropar la ciència a través de la il·lustració i donar visibilitat al treball que realitzen el professionals de la il·lustració científica. El projecte, que s’està consolidant, ha assolit 95 punts sobre 100, sent el segon projecte amb millor puntuació de tots els presentats a la darrera convocatòria de la FECYT. El projecte s’ha convertit en un referent internacional gràcies a les col·laboracions amb institucions i participants.

 

Imatge guanyadora del primer premi de la 4a edició de Illustraciencia

 Imatge guanyadora del primer premi de la 4a edició de Illustraciencia

 

L’exposició de la quarta edició d’Il·lustraciencia es pot visitar al Museu Nacional de Ciència i Tecnologia (MUNCYT) a Corunya, i fins al 15 de març  participa en la iniciativa Botigart, organitzada per Pessics de Ciència.

 

Per saber-ne més:

Web de PerCientEx: https://percientex.net
Web d’Il·lustraciencia: http://illustraciencia.info
Anuari 2016 d’Il·lustraciencia de 2016: http://ift.tt/2j6IQQk

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *