Els resultats de PerCientEx en vídeo

Els primers resultats del projecte d’investigació “Excelencia e Innovación en el Periodismo Científico en España” (PerCientEx) es van presentar el mes de novembre de 2016  en el CosmoCaixa de Barcelona amb l’objectiu de detectar bones pràctiques de periodisme científic a la premsa digital a l’estat Espanyol

El projecte PerCientEx, impulsat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) ha permès elaborar, per primera vegada a l’estat espanyol, una base de dades d’exemples de bones pràctiques en periodisme científic, tecnològic, salut i medi ambient.

Després de la benvinguda de Jordi Portabella, director de l’àrea de recerca i coneixement de la Fundació Bancària La Caixa i de Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC i codirectora del projecte, el periodista científic i ex-editor del diari anglès The Guardian, James Randerson va impartir una xerrada d’obertura titulada “Northcliffe vs Attenborough: què és el gran periodisme científic?.

 

 

 

Percientex RANDERSON slides l from ACCC on Vimeo.

La jornada, moderada pel comunicador científic i membre de l’equip del projecte Agustin López, va seguir amb la presentación dels objectius del projecte, i dels seus resultats per part d’Esther Marín, comunicadora científica i investigadora principal del projecte.

 

 

 

Percientex objetivos l from ACCC on Vimeo.

Successivament, quatre autors de reportatges seleccionats per el projecte van relatar com es van gestar els seus treballs: Mònica Bernabé (El Chernobil italiano, El Mundo), Oriol Güell (Médicos Públicos ganan 1,5 millones gracias a adjudicaciones sanitarias, El Pais), Laura Chaparro (Era malo por naturaleza el Gorila sacrificado en Cincinnati? El Español), Isaac Salvatierra (Perquè Catalunya crema? Ara)

Percientex proyectos l from ACCC on Vimeo.

La jornada va tancar amb un debat entre tots els participants i el públic.

 

 

Percientex debate l from ACCC on Vimeo.

En la jornada oberta al públic general hi va participar una representació del grup de lectors voluntaris del projecte. Els voluntaris, becats per el projecte, van assistir a una reunió a porta tancada abans de l’acte, en què van avaluar el projecte conjuntament a l’equip.

 

Més Informació:

Web projecte: https://percientex.net

Twitter: @percientex

Facebook: https://www.facebook.com/PerCientEx

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

 logo FeCYTLogo Obra Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *