Esmorzar de Ciència al 7 Portes: “Ens calen els mapes al segle XXI?”

El diumenge dia 18 de desembre se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d’Isabel II, 14) amb la cartografia com a protagonista

Ja gairebé no utilitzem mapes de paper sinó aplicacions digitals en telèfons mòbils i tauletes. Determinem la nostra posició a partir de satèl·lits i nosaltres mateixos hem passat a formar part del mapa com a proveïdors d’informació. Però, la cartografia, de fet, és molt més important que mai: moltes activitats econòmiques, des de la logística fins a l’aviació, depenen de la disponibilitat de dades cartogràfiques fiables i de la geolocalització. En aquest esmorzar  es parlarà de les eines i els recursos de la cartografia moderna i del paper que tenen en la nostra vida diària. 

Joaquim Calafí, és president de l’Associació Catalana de la Informació Geogràfica. Jaume Miranda, director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Tots dos protagonitzaran una sessió en què els assistents podran participar d’una tertúlia científica de primeríssima actualitat sobre l’evolució que ha seguit la cartografia i els mapes del present i futur en pantalles digitals. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *