Esmorzar de ciència: “Seguretat en el món virtual”

L’ACCC disposa d’invitacions dobles per sortejar entre els seus membres

Nou Esmorzar de ciència al 7 Portes de Barcelona (Passeig d’Isabel II, 14). El diumenge 21 de febrer -a partir de les 9- el restaurant barceloní acollirà un esmorzar de forquilla amb la tertúlia Ciberdelicte, ciberseguretat. Seguretat en el món virtual d’Internet, amb Joan Gómez Urgellés, matemàtic i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Jordi Puiggalí, cap de seguretat i vicepresident senior per recerca i seguretat a SCYTL; i Xavier Gatius, director general del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya. Moderarà l’acte el periodista Eduard Berraondo. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25€ i les reserves es poden realitzar a través d’aquest formulari, però els socis/es de l’ACCC tenen l’oportunitat de participar en el sorteig d’entrades dobles escrivint a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 19 de febrer.

 

Avui en dia bona part de l’economia i de la nostra activitat ha passat a ser virtual. Movem diners, informació, fins i tot la nostra intimitat a través d’Internet. Però com es pot fer tot això de forma segura? Com es pot assegurar la confidencialitat de les dades, la preservació dels nostres diners, la nostra pròpia identitat en un món fet de bit? En aquesta xerrada s’explicaran les eines que s’usen amb aquests propòsits: les matemàtiques, la criptografia o els sistemes segurs. I també dels individus i organitzacions que intenten saltar-se aquestes proteccions per motius egoïstes o d’interès general: hackers, agències d’espionatge, ciberdelinqüents.

 

Els “Esmorzars de ciència”

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia.

 

El programa Esmorzars de cència l’organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, l’ACCC, la companyia The Big Van Theory, i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *