Sortegem invitacions dobles per a un nou “Esmorzar de ciència” al restaurant 7 Portes

Entre els socis i sòcies de l’ACCC

El diumenge 13 de desembre -a partir de les 9- el restaurant 7 portes de Barcelona (Passeig d’Isabel II, 14) acull un nou Esmorzar de ciència on podeu gaudir d’un àpat de forquilla amb la xerrada científica La revolució energètica: el món després del petroli, amb Mariano Marzo, catedràtic d’Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli de la Universitat de Barcelona, i Pep Salas, cofundador de l’empresa Enerbyte i expert en transició energètica. L’esmorzar té un cost de 25 euros, però l’ACCC disposa d’invitacions dobles -per poder gaudir-lo de forma gratuïta- que sortejarà entre els seus membres que manifestin interès abans de l’11 de desembre escrivint a secretaria-tecnica@accc.cat.

 

En les darreres dècades s’han recollit evidències més que suficients de la insostenibilitat del petroli, el gas i el carbó. Aquestes fonts d’energia s’esgoten, tenen un futur limitat i són la principal causa de l’escalfament global i de molts altres problemes ambientals. Per si això fos poc, tota aquesta problemàtica té profundes implicacions econòmiques i socials. La transició cap a un nou model energètic basat en les fonts renovables i inesgotables, com el vent, el Sol o la fusió nuclear, és lenta i tortuosa però inevitable si es vol garantir el progrés i futur.

 

Mariano Marzo i Pep Salas parlaran sobre en quin punt d’aquesta transició ens trobem, quins són els principals reptes als quals cal fer front per dur-la a terme i perquè la propera revolució energètica esdevingui realitat.

 

El debat estarà introduït per el monòleg científic en clau d’humor de la companyia The Big Van Theory.

 

Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. Aquesta activitat està coorganitzada pel restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “la Caixa”.

 

Trobareu més informació sobre els Esmorzars de ciència al portal Buscaciència.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *