El Museo Nacional de Ciencias Naturales acull la segona edició d'”Il·lustraciència”

Una mostra amb les obres seleccionades de la segona convocatòria del premi internacional d’il·lustració científica de l’ACCC

El Museo Nacional de Ciencias Naturales (MNCN-CSIC) a Madrid (C/José Gutiérrez Abascal, 2) va inaugurar el passat 23 de juliol una mostra amb les obres seleccionades de la segona convocatòria del premi internacional d’il·lustració científica Il·lustraciència. Els dibuixos de l’exposició, que podrà visitar-se fins a finals d’octubre, mostren des de l’anatomia d’un gat a l’estructura d’un espermatozoide passant per làmines botàniques excepcionalment detallades.

L’exposició al museu (fotos: ACCC)

 

Il·lustraciència és una iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb l’objectiu de divulgar la importància de la il·lustració i el dibuix per comunicar conceptes, recolzant i premiant als il·lustradors científics, així com incentivar el debat i l’autocrítica entre els comunicadors de la ciència, la tecnologia i la innovació.

La responsable de l’exposició al museu, Cristina Cánovas, ha posat de manifest el suport del MNCN a la il·lustració científica i l’oportunitat que dóna als artistes d’exposar els seus treballs.

Per la seva banda, el coordinador d’Il·lustraciència, Miquel Baidal, ha explicat que un dels objectius del premi és “visibilizar el treball dels il·lustradors i arribar a ser un punt de referència tant per a professionals de la il·lustració científica com per a empreses interessades al món de la il·lustració”.

 

L’exposició de la segona edició ha sigut produïda per l’Espacio de Cultura Científica de la Universidad de Salamanca.

 

Més obres d’Il·lustraciència de la mostra a Madrid (fotos: ACCC)

 

En aquests moments, la 3a edició del premi, que ha estat patrocinada per la Fundación Española per a la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad, ja ha tancat la convocatòria i ja ha estat fallada. Al web d’Il·lustraciència es poden consultar les obres guanyadores i les seleccionades.

 

Per acollir l’exposició cal emplenar el formulari de sol·licitud

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *