“Hackers” i periodistes desenvoluparan prototips d’aplicacions en el “hackathon” de medi ambient

S’hi lliuraran tres premis a les millors aplicacions

Un dia sencer desenvolupant aplicacions sobre medi ambient amb experts i mentors tancant la jornada premiant les millors. Es tracta del hackathon i del festivalapp, que organitzen Hacks/Hackers Barcelona i apps4citizens el 19 de juny a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm (Carrer del Rosselló, 515, 08025 Barcelona).

 

 

El hackapp -com anomenen els organitzadors a la jornada de treball- començarà a les nou del matí i acabarà a les sis de la tarda amb la presentació dels projectes finalistes. Seran nou hores d’un esdeveniment per al desenvolupament de prototips d’aplicacions, un repte que combinarà l’experiència ciutadana amb el periodisme científic i tecnològic i el suport i dinamització de diversos mentors.

 

A les set de la tarda començarà el festivalapp i tindrà lloc el lliurament de premis. Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, formarà part del jurat per seleccionar les aplicacions guanyadores que seran reconegudes amb 3.000 euros, per a la millor, 2.000 euros per al segon premi i una estada pagada a la Vall de Núria per a la tercera aplicació guardonada.

 

Les idees que s’hi plantegin hauran d’estar vinculades, segons l’organització, “a l’activitat del ciutadà com a sensor -que actua a través del seu mòbil- recopilant dades i informació d’interès, en relació a temes associats amb el medi ambient, la contaminació (lumínica, acústica, qualitat d’aigua, etc.)”. Aquestes dades serviran com a base per generar continguts periodístics d’investigació des de diverses perspectives.

 

Per inscriure’s al hackapp ho podeu fer en aquest l’enllaç. L’entrada al festivalapp és lliure.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *