BCNspiracy obre la convocatòria de càsting per a divulgadors científics

Convocatòria oberta de BCNspiracy, cicle de conferències divulgatives innovadores, fins al vinent 15 de maig. L’esdeveniment se celebrarà al CosmoCaixa Barcelona aquesta tardor.

BCNspiracy neix amb la missió de transmetre a la ciutadania la necessitat i la utilitat de la ciència des d’una perspectiva assequible, senzilla i interessant. Amb aquest objectiu, professionals de la ciència i la divulgació comparteixen el seu entusiasme i la seva passió per la ciència impartint conferències amenes i divertides (BCNspiracy talks). Els candidats podran enviar propostes de xerrades (talks) per al públic general i adolescent, tallers interactius per adults i espectacles científics.

A partir d’aquest 10 d’abril i fins al 15 de maig, els científics i amants de la ciència podran presentar la seva candidatura per participar amb dinamisme i humor en l’esdeveniment estatal de divulgació científica BCNspiracy. Els aspirants hauran de fer arribar les seves propostes de xerrades (per a les seccions de l’esdeveniment BCNspiracy talks i INspiracy), així com altres formats més interactius (PLAYspiracy): tallers per adults, i espectacles per a totes les edats, en format de text, vídeo o àudio, a través d’un formulari online, en què se sol·licitarà el títol i una breu descripció de la seva xerrada, taller o espectacle. Un Comitè de Selecció, format per dos professionals científics i dos professionals de la divulgació i l’oratòria, seleccionarà els candidats finalistes. Els noms dels seleccionats es publicaran el 4 de juny al web, Twitter i Facebook de BCNspiracy. També, tal com ha estat anunciant l’entitat els darrers mesos, l’esdeveniment, que se celebrarà al CosmoCaixa Barcelona els propers 26 i 27 d’octubre, tindrà el mateix nombre de ponents homes que dones. 

 

 

Formats amens per apropar la ciència a la ciutadania

 

Un cop finalitzat el procés de selecció, s’anunciaran els noms dels encarregats dels tallers i artistes que duran a terme PLAYspiracy, que tindrà uns 5 tallers i espectacles i una previsió d’assistència d’entre 20 i 100 persones a cadascun. També es donaran a conèixer els noms dels ponents que exposaran les seves xerrades a BCNspiracy talks, a les quals s’espera que assisteixin unes 300 persones. Precisament, aquestes xerrades són l’eix de BCNspiracy i neixen amb l’objectiu de donar a conèixer un tema o descobriment científic, en 10 minuts, amb humor i un llenguatge accessible per a tots els públics. Probablement per això són el format que desperta més l’interès entre els candidats i l’audiència. Per això, enguany 15 de les xerrades se celebraran el dissabte 27 d’octubre, mentre que divendres 26 d’octubre tindrà lloc un secció de l’esdeveniment (INspiracy) dirigida a estudiants de batxillerat, a la qual s’oferiran entre 5 i 1 talks. A més, 3 de les 15 xerrades de BCNspiracy s’escolliran en un esdeveniment previ que tindrà lloc a Vil·la Urània el proper 15 de juny, i que tindrà un jurat format pel públic assistent i pel Comitè de Selecció de BCNspiracy.  

 

 

Nou canal digital

 

L’anunci de la convocatòria de càsting coincideix amb el llançament del nou web de BCNspiracy, sens dubte una clara aposta de l’entitat per arribar al públic general a través de la seva plataforma digital, que comptarà amb seccions com ara Multimèdia, Edició actual i Dones Científiques. El web estarà operatiu des del 9 d’abril a través de l’enllaç següent:  www.bcnspiracy.com

 

SOBRE BCNspiracy

 

L’esdeveniment principal compta amb tres seccions “satèl·lit”: 

 

  • INspiracy: una oportunitat especialment pensada per posar en contacte els estudiants de batxillerat amb estudiants universitaris i joves científics, mitjançant xerrades i altres formats innovadors de divulgació. 
  • PLAYspiracy: tallers per a adults i espectacles científics que apropen el món de la ciència sobre temàtiques diverses i de la forma més interactiva possible. 
  • BEERspiracy: una celebració que uneix assistents i ponents en un espai distès, on posar en comú dubtes i curiositats.

 

La primera edició de BCNspiracy es va celebrar el 2017 i va congregar al voltant de 300 persones al CosmoCaixa Barcelona. BCNspiracy compta amb la coorganització de la associació Hablando de Ciencia i la col·laboració de Fundació Bancaria “La Caixa”.

 

Més informació: www.bcnspiracy.com

Twitter: @BCNspiracy

Facebook: https://www.facebook.com/BCNspiracy/

 

Contacte:

Simón Perera del Rosario

Tel. 699 15 93 14

bcnspiracy.coord@gmail.com

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *