Nova edició d’«Il·lustraFuturs», dibuixant el futur

Torna Il·lustraFuturs, Premi Internacional d’Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur. Aquesta  iniciativa, que pretén apropar les tendències del futur i de com seran les ciutats, la societat, la tecnologia i el medi ambient al voltant de l’any 2100, està organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), a través de la iniciativa Il·lustraciència, i per l’Obra Social “la Caixa”, a través de CosmoCaixa Barcelona

Des de sempre les ments més creatives de la societat han imaginat com seria el futur, creant obres literàries i artístiques per acostar-s’hi. Si t’agrada dibuixar i vols plasmar com serà l’entorn, la societat, les ciutats, la tecnologia o els mitjans de transport l’any 2100 pots participar en la segona edició d’Il·lustraFuturs, Premi Internacional d’Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur.

 

Reportatge del debat

A través d’aquesta convocatòria es donarà a conèixer el treball dels participants, que es divulgarà a través de les xarxes socials de les entitats organitzadores, i se seleccionaran 15 obres que seran mostrades al CosmoCaixa Barcelona en una exposició sobre les grans tendències del futur, anomenada Experiment any 2100 ¿Què ens espera a la Terra del futur?. Però, realment es pot “saber” com serà el futur? A partir de la prospectiva, tècnica basada en el mètode científic, es poden realitzar prediccions raonables sobre com pot ser el demà. L’exposició tracta sobre les grans tendències i com els canvis influeixen de manera decisiva en la societat i en determinen la seva evolució. Les prediccions dels analistes ens mostraran com pot evolucionar el món en els àmbits socials, mediambientals i tecnològics al llarg del segle XXI.

 

A l’anterior edició del premi van presentar-se més de 100 obres de diversos països, com ara Alemanya, Bèlgica, Espanya i Estats Units. Les obres presentades es poden veure al blog del premi.

 

Els autors de les tres obres guanyadores de la primera edició d’aquest premi van ser Sergio Casas (Madrid), amb Primer vol, Andrés Vidal (València), amb Un món de baixa energia i en constant reciclatge i Mikel Acilu (Vitòria-Gasteiz), amb Pla urbà Barcelona 2100. Les 15 obres seleccionades de la primera edició d’Il·lustraFuturs es poden consultar al web del premi (http://illustrafuturs.info/). Miquel Baidal, coordinador de la iniciativa, explica que a  Il·lustraFuturs «volem mostrar el treball dels il·lustradors i continuar acostant-nos al futur a través de les il·lustracions que, en general, presenten una societat tecnològica, amb gran presència d’espais verds en les ciutats, noves formes de comunicació i de transport més sostenible, entre altres aspectes». Santi Casas, professor de l’Escola Joso -centre de còmic i arts visuals a Barcelona- i membre del jurat, comenta que «en les obres presentades, en general, els falta la presència de les persones. No cal reinventar-ho tot però sí donar-li un toc futurista».

 

 

Obres premiades i seleccionades

Un jurat format per il·lustradors i professionals de la ciència seleccionarà, d’entre totes les propostes rebudes, 15 obres per a l’exposició, entre les quals hi haurà les tres obres premiades. Els autors guardonats rebran una tauleta gràfica de la marca Wacom (model Cintiq 13HD). A més, tots els seleccionats rebran una classe magistral sobre il·lustració impartida per professionals de l’Escola Joso. L’organització farà pública la seva decisió prèviament a la inauguració de l’exposició.

 

Com participar-hi?

Els dibuixants i il·lustradors que vulguin participar en Il·lustraFuturs hauran d’enviar la seva obra seguint els passos indicats en el formulari web. El termini de participació en el concurs finalitza el 31 de juliol de 2015.

 

Més informació i participació a: http://www.illustrafuturs.info

 

Premsa

Departament de comunicació. Fundació bancària “la Caixa”

Irene Roch: 934 046 027934 046 027 / 669 457 094669 457 094 / iroch@fundaciolacaixa.org

http://www.lacaixa.es/obrasocial

 

CallSend SMSCall from mobileAdd to SkypeYou’ll need Skype CreditFree via Skype

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *