Ciència, música i poesia es retroben a la “Nit dels Museus”

Al CosmoCaixa es podran observar Júpiter i Venus o escoltar un recital de poesia llunàtic

Emmarcat en el Dia Internacional dels Museus, la Nit dels Museus és una jornada especial que un cop l’any dóna la possibilitat de visitar un bon grapat de museus de forma gratuïta fins ben entrada la nit, amb una programació especial d’exposicions, concerts o performances, entre d’altres activitats. L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) us convida a gaudir d’aquesta oportunitat visitant alguns dels espais relacionats amb la ciència d’entre els 80 museus que enguany formen part de la iniciativa a Catalunya, el 16 de maig des de les 19.00 fins la 1 de la matinada i també el diumenge 17 de maig.

 

CosmoCaixa

Isaac Newton, 26.
08022 Barcelona
Tel.93 212 60 50
http://www.cosmocaixa.com/agenda

 

EXPOSICIONS

Experiment any 2100
El futur és una preocupació constant dels éssers humans. Al llarg de la història l’home ha intentat preveure el futur.

 

Sputnik
Aquesta exposició pretén fer pensar l’espectador sobre un punt fosc del programa espacial soviètic plantejat per la Fundació Sputnik: l’epopeia del Soyuz 2.

 

ACTIVITATS

De 19h a 1h

Taller d’observació astronòmica
Amb prismàtics i telescopis, tan bon punt es pongui el sol podrem veure Venus i Júpiter, i per als que ens acompanyin fins ben entrada la nit, Saturn serà visible.

 

A les 20.15h

Recital Llunàtics: poesia i nit
La nit és un tema recurrent en la poesia de tots els temps. La nit ha estat d’antuvi un moment fructífer per a la creació poètica i els poetes n’han parlat. La poesia catalana no n’és cap excepció. En aquest recital monogràfic, alguns dels poetes més destacats del panorama català actual, de diferents generacions i estils, llegiran poemes que han escrit de nit o poemes relacionats amb la nit. I quin lloc millor per dur a terme el recital -una autèntica primícia- que el Planetari de CosmoCaixa? A càrrec de Màrius Sampere, Enric Casasses, David Castillo i Núria Martínez Vernis. Presentat per Sam Abrams.

 

A les 22h, 23h i 24h

Taller Endinsa’t a l’univers
Sessions nocturnes al planetari 3D «Que hi ha algú?». Places limitades.

 

 

Espai Mercè Sala

Estació de metro Diagonal L3 i L5 (Rambla Catalunya/Rosselló).
Tel. 650 511 285
http://www.tmb.cat

Ruta 2 De l’Eixample a Gràcia

 

EXPOSICIÓ

The Heart of the Matter
Una mirada al Festival DOCfield15 amb un recull de les imatges més impactants.

 

 

Museu Agbar de les Aigües

Ctra. de Sant Boi, 4-6.
08940 Cornellà de Llobregat.
Tel. 93 342 35 36
http://www.museudelesaigues.com

Ruta 6 Horta – Sant Gervasi – Pedralbes – Esplugues – Cornellà

 

EXPOSICIÓ

Exposició permanent del Museu Agbar de les Aigües
Un gran edifici modernista, projectat per l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch, alberga l’exposició permanent del Museu Agbar de les Aigües. L’interior de les tres naus de l’edifici, que reben el nom de Sala de Calderes, Sala de l’Electricitat i Sala de Màquines, ens descobreix un patrimoni industrial de primer ordre. L’exposició fa un recorregut per la història de l’abastament a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com una aproximació a aspectes relacionats amb la higiene i la salut, les propietats físiques i químiques de l’aigua, i fins i tot el seu sabor i olor, a través d’objectes i documents que dialoguen amb mòduls interactius i audiovisuals.

 

ACTIVITATS

A les 20h
Concert
A càrrec de la violinista Sara Cubarsi, acompanyada del pianista Carles Marigó. Durada: 1 h.

 

A les 21h i 23h

Posada en moviment de la màquina de vapor de 1909
Posada en moviment d’una de les màquines de vapor original de la Central Cornellà. És una màquina que data del 1909 i que forma part del gran patrimoni industrial del Museu Agbar de les Aigües. Serà possible veure com giren el volant d’inèrcia i el regulador de Watt i com es mouen les vàlvules i els pistons a la Sala de l’Electricitat del museu. Durada: 15 min cada sessió.

 

A les 19h, 20h, 21.15h, 22.15h, 23.15h i 24.15h

Visites comentades al patrimoni del museu
El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer del Baix Llobregat i abastir així Barcelona. Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle; així doncs, el museu és també una indústria en funcionament. La visita recorre les tres naus de l’edifici modernista d’Amargós i Samaranch, on s’allotja la maquinària original de la Central i on avui, a més, es troba l’exposició permanent del museu. En aquesta ocasió i de manera exclusiva per als visitants que facin la visita guiada, es visitarà el refugi antiaeri que es troba dins del recinte de la Central Cornellà.

 

 

Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Museu Blau

Parc del Fòrum, pl. Leonardo da Vinci, 4 i 5.
08019 Barcelona.
Tel. 93 256 60 02
http://www.museuciencies.cat

Ruta 5 Santa Coloma – Badalona – Sant Adrià – Fòrum – Glòries – Sant Andreu

 

EXPOSICIÓ

Planeta Vida
L’exposició de referència del Museu Blau us proposa un viatge per les fites de l’evolució conjunta de la Terra i la vida que integra els fenòmens de la geologia i la biologia, i mostra la fascinant diversitat de la natura. Ho explica a partir de les col·leccions del museu i amb el suport dels recursos tecnològics més actuals.

 

ACTIVITAT

De 19h a 1 h

EstreNAT al Blau!
Una nit en la qual els veïns són els autèntics protagonistes. Les instal·lacions del Museu Blau es converteixen en espai de creació i festivitat braç a braç amb els col·lectius del nostre entorn. Actuacions musicals, dansa, teatre i molt més a càrrec d’artistes de Sant Martí.

 

Més informació al web de la Nit dels Museus.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *