Taller sobre visualització de dades

Dirigit a especialistes sanitaris i a periodistes científics

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) organitzen un taller conjunt amb l’objectiu de conèixer aplicacions i eines que mostren dades de salut de forma comprensible per al conjunt de la ciutadania. La sessió se celebrarà el 15 de maig a la seu de l’AQuAS (Roc Boronat 81-95, Barcelona) de 9 a 14.30.

 

Les dades de salut sovint es generen en documents i taules on s’expressen fets i relacions de forma complexa, cosa que en dificulta la comprensió per part del públic general. Actualment existeixen eines multimèdia que permeten millorar la difusió i divulgació d’aquestes informacions alhora que suposen una innovació en el tractament de les mateixes dades.

 

El taller està adreçat als tècnics del Departament de Salut i dels seus ens adscrits i a periodistes científics, amb preferència pels socis de l’ACCC. L’objectiu és que aquests dos perfils professionals coneguin com poden tractar i mostrar dades de salut en la seva feina diària, ja sigui en la difusió i presentació mitjançant canals institucionals o en els mitjans de comunicació.

 

L’assistència és gratuïta però cal inscriure’s, ja que les places són limitades, omplint el següent formulari especificant si es treballa com a tècnic de salut o si s’és soci de l’ACCC, en el cas dels periodistes.

 

Programa

9.00 – 9.10 Benvinguda i introducció, Josep Maria Argimon, director de l’AQuAS.

9.10 – 10:00 Les dades de salut, Anna Garcia Altés, Observatori del Sistema de Salut.

10.00 – 10.30 Coffee break.

10.30 – 11.30 Nous formats i llenguatges, Eva Domínguez, periodista multimèdia, experta en Noves Narratives, Universitat Pompeu Fabra.

11.30 – 12.30 Treball amb les dades, Paula Guisado, periodista experta en periodisme de dades.

12.30 – 14.30 Taller, Paula Guisado, periodista experta en periodisme de dades.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *