Neurociència i eleccions, protagonistes del primer “Esmorzar de Ciència al 7 Portes”

  • El diumenge 17 de maig tindrà lloc el primer Esmorzar de Ciència al restaurant 7 Portes de Barcelona, esmorzars de forquilla acompanyats d’una tertúlia científica
  • A les portes de les eleccions municipals, experts en neurociència i en politologia debatran les possibles bases neurològiques del comportament de polítics i votants i l’impacte de les campanyes electorals
  • Els Esmorzars de Ciència són la nova aposta del restaurant 7 Portes, la companyia The Big Van Theory i l’Associació Catalana de Comunicació Científica per acostar la cultura científica al gran públic

El diumenge 17 de maig arriben els Esmorzars de Ciència al restaurant 7 Portes de Barcelona amb la tertúlia Neurociència i política: com determinem el nostre vot?.

 

A les portes de les eleccions municipals, aquest primer Esmorzar de Ciència debatrà el comportament dels votants, dels partits polítics i dels seus representants, i ho farà des de la perspectiva de la neurociència i la politologia.

 

Quines estratègies utilitzen els partits per orientar el nostre vot? Som plenament racionals a l’hora d’escollir quina papereta dipositarem? O bé existeix algun component biològic que ens predisposi a ser més d’esquerres o més de dretes? Com reacciona el nostre cervell al bombardeig mediàtic de les campanyes electorals?

 

Per analitzar totes aquestes qüestions comptarem amb la participació d’Adolf Tobeña, catedràtic de Psiquiatria i Psicologia Mèdica de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Francesc Pallarés, catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte estarà moderat pel periodista científic i físic Michele Catanzaro.

 

El debat estarà introduït per el monòleg científic en clau d’humor d’Helena González, de la companyia The Big Van Theory i de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.

 

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de Ciència estan organitzats pel restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia de monòlegs científics The Big Van Theory i la Associació Catalana de Comunicació Científica, amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i la Universitat de Barcelona.

 

Els Esmorzars de Ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia.

 

El del 17 de maig serà el primer d’aquests Esmorzars de Ciència al 7 Portes, el qual servirà de prova pilot d’un cicle de periodicitat mensual que s’iniciarà la propera tardor.

 

Els esmorzars de forquilla al 7 Portes

Des de 2011 el restaurant 7 Portes organitza esmorzars de forquilla amb tertúlia posterior. Les 7 Portes, hereva de la Fonda Europa en la figura del Paco Parellada, així com pel veïnatge amb la Llotja de Barcelona, seu encara avui d’un important mercat, recupera la tradició dels esmorzars de forquilla, amb estovalles, tovallons i un bon servei. La carta especial incorpora la majoria dels plats tradicionals dels esmorzars de forquilla, com les mongetes amb botifarra, bacallà, cap i pota, carn guisada, peus de porc, truites segons la temporada, pa amb tomàquet, embotits, vi de la casa, dolços i cafè.

 

Però l’esmorzar es quedaria coix sense una bona tertúlia o debat. Als catalans ens agrada opinar i discutir. Les 7 Portes tenen tradició de moltes tertúlies i el plat central de nostre esmorzar de forquilla és precisament la tertúlia al voltant d’un personatge convidat, preferentment de caire cultural o d’oci. L’esmorzar es serveix a partir de les nou del matí i la tertúlia comença a dos quarts d’onze i acaba a tres quarts de dotze.

 

Els monòlegs de The Big Van Theory

The Big Van Theory (TBVT) és un grup de científics integrat per físics, biòlegs, químics, matemàtics, geòlegs i enginyers que busca apropar la ciència al gran públic. Han trobat la manera de fer-ho usant el format de monòleg, generalment còmic, i han descobert que si, que la ciència en monòleg agrada i atreu.

 

Des del 2013, any en que es van conèixer en el concurs internacional FameLab i van fundar el grup, han actuat per tota Espanya i diversos països d’Europa i Latinoamèrica i actualment estan implicats en diverses iniciatives de divulgació de la ciència per al gran públic, entre les que es troben aquests esmorzars de ciència.

 

Per a més informació

Maridol Yglesias

Comunicació 7 Portes

Maridol.yglesias@7portes.com

93 268 8650

 

Inscripcions al següent enllaç.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *