El concurs internacional de monòlegs científics arriba de nou a Barcelona

Gaudeix del descompte per veure la semifinal de Famelab

Es pot apropar la ciència al gran públic a través dels monòlegs? Això pretén el concurs internacional de monòlegs científics FameLab, la semifinal del qual tindrà lloc a Barcelona com va succeir l’any passat. El teatre Poliorama (Rambla dels Estudis, 115) acollirà l’actuació dels 12 semifinalistes estatals el vinent 20 de març a partir de les 22.45. Les entrades han sortit ja a la venda a un preu de 10 euros però l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), que dóna suport a la iniciativa, ofereix als seus membres la possibilitat de gaudir d’un descompte que serà determinat en funció de les persones interessades. Cada soci/a de l’ACCC pot gaudir del descompte en una entrada. En cas de tenir-ne interès, cal escriure a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 13 de març.

 

Ricardo Moure, guanyador de l’edició espanyola del 2014 (foto: FameLab)

 

Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, participarà com a membre del jurat de la semifinal que seleccionarà els 8 candidats que passaran a la final que tindrà lloc a Madrid d’on sortirà la persona que representarà a Espanya a la final Internacional del Cheltenham Science Festival que se celebrarà al Regne Unit al juny de 2015.

 

FameLab Espanya

L’edició espanyola de FameLab es va celebrar per primera vegada el 2013. El matemàtic Eduardo Sáenz de Cabezón i el biòleg Ricardo Moure van resultar guanyadors en la primera i segona edició, respectivament, amb els seus monòlegs sobre teoremes i obesitat. Tots dos es van classificar també en les semifinals internacionals i van disputar la final dels 10 millors monologuistes del Cheltenham Science Festival.

 

FameLab a Espanya està organitzat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el British Council i compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, entitats que van seleccionar els 12 finalistes d’entre 74 candidats. Trobareu més informació a la nota de premsa de la FECYT.

 

Història de FameLab

FameLab va néixer el 2005 gràcies a una idea original del Festival de Cheltenham amb l’objectiu de fomentar la divulgació de la ciència identificant, formant i donant a conèixer nous talents de la ciència a través d’un format innovador: el monòleg científic.

 

Des de 2007, gràcies a l’associació amb el British Council, el certamen se celebra a més de 25 països d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica del Nord. Són ja més de 5.000 investigadors de tot el món els que han participat en alguna de les seves edicions.

 

Podeu llegir més informació al web de l’esdeveniment.  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *