Barcelona esdevé la capital de la biotecnologia amb la celebració del Biotech Annual Congress 2014

  • Biotech Annual Congress (BAC 2014), un dels esdeveniments principals de l’Any de la Biotecnologia, es celebra del 9 a l’11 de juliol al Cosmocaixa de Barcelona.
  • Comptarà amb la presència de prestigiosos científics com Werner Arber, Premi Nobel de Medicina, Jean Weissenbach, Premi Príncep d’Astúries d’Investigació, i María Blasco, Directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques.
  • El sector de la biotecnologia ja representa el 6% del PIB a Catalunya.

El 9 de juliol s’inaugura al Cosmocaixa de Barcelona un dels esdeveniments més esperats de l’Any de la Biotecnologia, el Biotech Annual Congress (BAC 2014), organitzat per l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya i promogut per la Federació Espanyola de Biotecnòlegs. En aquest congrés participaran més de 350 joves investigadors i emprenedores, que debatran sobre l’estat d’un sector punter a Catalunya.

 

Del 9 a l’11 de juliol, Barcelona esdevindrà el punt de trobada de científics, professionals de la bioindústria i emprenedors. BAC2014 comptarà amb la presència de científics de gran importància i renom, com Werner Arber, Premi Nobel de Medicina o Fisiologia el 1978, Jean Weissenbach, Premi Príncep d’Astúries d’Investigació el 2001, i María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques.

 

El congrés també serà una exposició de l’extraordinaria qualitat de la biotecnologia catalana, amb l’assistència de Francisco Andrade, director de l’Innovation Ports, Arcadi Navarro, director de l’European Genome-Phenome Archive, o Lluís Ruiz, CEO de Spherium Biomed. També assistiran a BAC 2014 algunes de les empreses biotecnològiques més importants, com Amgen, AB-Biotics, Minoryx i Oryzon Genomics, i firmes d’inversió internacionals, com Ysios Capital Partners o Caixa Capital Risc.

 

Biotecnologia, un sector en expansió

La biotecnologia ha demostrat els últims anys ser un sector d’una fortalesa singular tot i la crisi econòmica. En paraules de María José Conde, presidenta de FEBiotec, “la biotecnologia continua oferint grans perspectives de creixement, el que demostra la seva capacitat per transformar l’economia i promoure la competitivitat i innovació”. La celebració de BAC 2014 a Barcelona és un reflex del potencial de la biotecnologia catalana. Segons Ángela Bernardo, coordinadora del congrés, “Catalunya lidera el tren de la biotecnologia a Espanya, i aquest sector ja representa el 6% del PIB català”.

 

L’organització del Biotech Annual Congress ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació La Caixa, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Dr. Antoni Esteve, BD Biosciences, Laboratorios Conda, Acefesa, IUCT, CNAG, Fundació Fenexy, Eppendorf, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Biocat, CRG o Solfranc. El congrés també compta amb el recolzament de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, l’Associació Espanyola de Científics Emprenedors i l’start-up iLoveScience.

 

Pots consultar més informació sobre el Biotech Annual Congress:

http://www.bac2014.es/

http://issuu.com/febiotec/docs/libro-bac2014__1_

 

CONTACTE:

Ángela Bernardo (Coordinadora del Biotech Annual Congress)

Telèfon: +34 609228477

Email: angelabernardo@febiotec.es

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *