I Jornades de periodisme de dades i Open Data

A Barcelona i Madrid

Barcelona i Madrid acolliran del 24 al 26 de maig les primeres Jornades de Periodisme de Dades i Open de Data. Aquest esdeveniment, el més gran fet fins ara sobre periodisme de dades al nostre país, està organitzat pel grup espanyol de l’Open Knowledge Foundation.

 

La iniciativa, impulsada per la periodista d’investigació Mar Cabra i la periodista digital Karma Peiró, comptarà amb un programa de conferències, barcamp, tallers i un hackathon de periodisme de dades durant el cap de setmana.

 

L’objectiu principal d’aquestes jornades és despertar l’interès pel periodisme de dades i iniciar un camí que permeti democratitzar més la informació i fer-la més accessible per a tots.

 

La seu principal estarà a Barcelona, on assistiran experts internacionals com James Ball (The Guardian), Michael Bauer (OKFN) o Manuel Aristarán (La Nación); i nacionals com Sergio Leyva (Vizzuality), l’equip de Civio, Alberto González Paje (Bestiaro) o Eduard Martín-Borregón (Data’n’Press), entre d’altres.

 

El CCCB serà la seu que acollirà les conferències, divendres 24 de maig, i l’entrada serà gratuïta. Els tallers i el hackathon es realitzaran durant el cap de setmana a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

 

Goteo ensenyarà com realitzar projectes de crowdfunding de periodisme de dades, i altres experts explicaran com convertir i visualitzar dades, a més de Web Scrapping, CartoDB, Quadrigram, etc.

 

El Hackathon és una competició de projectes de periodisme de dades, on els millors rebran premis. Es desenvoluparà paral·lelament a Barcelona, Madrid, Sevilla i Valladolid. L’entrada per al cap de setmana costarà 30 euros els dos dies, o 20 euros un dia.

 

A Madrid hi haurà una trobada al Medialab Prado el divendres 24 de maig amb un taller de SQL impartit per Juan Elosua, i de Tableau Public amb David Alameda. L’entrada serà gratuïta.

 

Estan al Twitter amb l’etiqueta #jpd13 i @okfn_spain

 

Per a més detalls del programa podeu consultar-los aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *