Claudi Mans, Premi Nacional de Química 2011

El membre de la Junta de l’ACCC va rebre el reconeixement que atorga l’Associació Nacional de Químics d’Espanya

(ACCC i UB). Va ser durant l’acte de cloenda de l’Any Internacional de la Química, que va tenir lloc el passat 15 de novembre a «Expoquimia – Saló Internacional de la Química». Claudi Mans, catedràtic emèrit del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona i delegat del rector al campus de l’Alimentació de Torribera, va rebre el Premi Nacional de Química 2011, que concedeix l’Associació Nacional de Químics d’Espanya (ANQUE). El membre de l’ACCC rep aquest guardó en reconeixement a la seva tasca de divulgació de la química.

 

Alfredo Vara, a l’esquerra, vicepresident 1r de l’Associació Professional de Químics de Catalunya, lliura el diploma a Claudi Mans, a la dreta (foto: http://cmans.wordpress.com/)

 

Destacada experiència al mon de la química

Claudi Mans Teixidó (Badalona, 1948) és catedràtic emèrit del  Departament d’Enginyeria Química de la UB, i actualment és el delegat del rector per coordinar el campus de l’Alimentació de Torribera (Santa Coloma de Gramenet). Amb anterioritat, ha desenvolupat diversos càrrecs acadèmics, com ara el de director acadèmic de Les Heures – Fundació  Bosch i Gimpera, president de la Divisió de Ciències Experimentals i  Matemàtiques de la UB, degà de la Facultat de Química i president de la  Comissió d’Avaluació de la Docència de la UB (CADUB).

 

Mans és col·laborador de l’IL3-UB, de CosmoCaixa, de la Fundació Alícia, de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i és membre de la junta de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

 

El guardonat té una llarga trajectòria en el camp de la docència teòrica i  pràctica en els ensenyaments de Química, d’Enginyeria Química, en el màster d’Enginyeria Ambiental i en diversos cursos de postgrau, de doctorat i d’extensió universitària, tant presencials com virtuals, des de 1971. El seu camp de recerca està centrat en l’enginyeria química,  principalment en àrees de transferència de matèria, medi ambient i  reologia, didàctica de les ciències experimentals i divulgació  científica. Ha dirigit vuit tesis doctorals i ha estat membre del comitè  científic de diversos congressos internacionals. És coautor de més de  150 publicacions científiques, didàctiques o de divulgació, i de sis llibres de text o divulgatius, com són: «Els secrets de les etiquetes» (Editorial Mina, 2006), «La truita cremada» (Col·legi  de Químics de Catalunya, 2005), «La vaca esfèrica» (Rubes Editorial, 2008) i «Sferificaciones y macarrones» (Ariel, 2010).

 

Ha impartit més de 100 comunicacions i conferències en congressos nacionals i  internacionals i més de 200 conferències de divulgació per a públic general. També ha participat en el desenvolupament de programes interactius d’ordinador i ha rebut diversos premis per les seves recerques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *