Inés Navarro: «El vídeo és una eina que permet a l’investigador explicar millor la seva recerca»

La comunicadora és autora de la guia Cómo hacer un vídeo científico

«El vídeo permet apropar conceptes que a primera vista poden ser complexos». Així descriu Inés Navarro una de les avantatges de les eines audiovisuals per a la difusió de la recerca científica. La comunicadora audiovisual especialitzada en Ciència, va impartir el passat 13 de maig a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) el taller per a explicar com fer un vídeo científic, coorganitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), l’Observatori de la Comunicació Científica (OCC-UPF) i l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC-CSIC).

Navarro explica les avantatges de les eines audiovisuals, que permeten als investigadors desenvolupar un contingut que apropi la seva recerca científica a la societat: «gràcies a les noves tecnologies fer i difondre un vídeo científic està a l’abast de qualsevol», apunta. 

 

 

La comunicadora és l’autora, juntament amb Gema Revuelta, professora de la UPF, de la guia Cómo hacer un vídeo científico, que s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la FECYT. L’obra, d’accés gratuït, «pretén apropar el procés de realització d’un vídeo a persones que no tenen formació en el món audiovisual», explica Navarro. «Amb aquesta guia s’aprèn el procés de creació d’un vídeo, ja que no només es tracta de gravar», puntualitza la comunicadora que aclareix que s’han de seguir unes determinades pases per a completar un vídeo científic on la base és una bona idea inicial.

 

Inés Navarro (de peu a l’esquerra) impartint el curs sobre com fer un vídeo científic

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *