El projecte RELATE organitza la conferència de clausura “Bridging the gap between science and journalism”

El projecte RELATE (Research Labs for Teaching Journalists, en català ‘Laboratoris de recerca per a l’ensenyament de periodistes’) organitza la seva conferència de clausura, d’accés lliure, sota el nom Bridging the gap between science and journalism (‘Tendint ponts entre la ciència i el periodisme’), que es desenvoluparà el proper 28 de gener a Brussel·les.

 

 

RELATE és una iniciativa finançada per la Comissió Europea que té com a objectiu enfortir la relació entre científics i periodistes per millorar la divulgació d’informacions científiques als mitjans de comunicació generalistes. Aquest projecte, iniciat al 2009, es va desenvolupar en diferents centres de recerca de tota Europa, com és l’Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona.

 

El projecte es va organitzar en tres sessions durant els mesos de novembre del 2009, març i novembre del 2010. 78 joves periodistes van visitar, durant una setmana, un total de 30 laboratoris distribuïts en 12 centres de recerca de 7 països europeus. Així, els participants van tenir l’oportunitat de conèixer de prop la feina realitzada pels científics per poder realitzar informacions i material audiovisual publicat en mitjans de tot el continent.

 

D’aquesta manera, a la conferència de clausura es presentaran els resultats de RELATE, així com la producció dels participants, sent premiats els treballs més representatius.

 

La conferència, oberta al públic, està dirigida a experts en mitjans de comunicació de tota Europa, periodistes, comunicadors, investigadors en universitats, representants polítics i estudiants.

 

El consorci de RELATE està format per:

 

• Minerva Consulting and Communication. Brussels, Belgium. 

• European Journalism Centre (EJC). The Netherlands.

• ENEA – Italian National agency for new technologies, Energy and sustainable economic

development, Rome, Italy. 

• EPFL-École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Switzerland. 

• TUBITAK — The Scientific and Technological Research Council of Turkey, Ankara,

Turkey.

 

Així per contactar amb l’organització:

 

MINERVA Consulting & Communication Sprl. — Hinano Spreafico -hinano@minervacommunication.eu

32-34 Avenue de Tervuren, 1040 Bruxelles — Belgium —

Tel. +32.(0)2.5441888 – Fax.+32.(0)2.5135561

RELATE project website: http://relateproject.eu

Registre per a assistir a la conferència: http://relateproject.eu/form/

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *